Burgemeester zingt per ongeluk Cerclenummer op titelviering Club

Ongemakkelijke situatie tijdens de titelviering op de Brugse Markt op maandagavond. Toen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) de micro overnam van Rik Verheye, begon hij spontaan en kattevals 'k En Cercle In M'n Erte te zingen. "De burgemeester leek alleszins goed gezegend", getuigt Verheye.

Mic Drop

De verzamelde menigte begon de burgemeester meteen uit te jouwen maar die bleef uitdagend verder zingen. Na het einde van het nummer bleef "Trainwreck" De fauw ook vastklampen aan de microfoon terwijl hij eerst al zijn cafématen bedankte, maar daarna vooral de VAR wou bedanken voor het geleverde werk dit seizoen. Na een klassieke mic drop verdween de burgemeester daarna feestend in de spelersgroep op het podium. "Losers", hoorden we hem vanop afstand roepen.

Medewerkers van Brugge Plus hoorden De fauw even later tegen speler en kapitein Hans Vanaken vertellen dat "Franky (Demon, nvdr) altijd een helm moet dragen tijdens het schijten" en dat "op reis gaan naar Azië voor wijven en janetten is". Volgens de klankman heeft de burgemeester ook verschillende keer herhaald dat voetbal voor marginalen is, en dat hij enkel nog naar de koers kijkt. Tegen Skoras was hij dan constant bezig dat de afvoer van zijn lavabo in de badkamer lekt, en sprak hij de coach van Club Brugge spontaan aan met "Mickey" Hayen. Niet De fauw zijn beste dag dus, maar bijlange ook niet zijn slechtste.

Cercle

Ook Cercle vierde vandaag zijn vierde plek. De voltallige spelersgroep en alle supporters kwamen deze namiddag bijeen in de garage van speler Hugo Siquet om sigaretten te schieten en naar herhalingen van FC De Kampioenen te kijken.