Met deze drie simpele veranderingen lijk je iedere dag iets meer op Dirk De fauw!

We kennen het gevoel allemaal: de zomer is definitief voorbij en je voelt je als mens wat neerslachtig. Het lijkt alsof de hele wereld in brand staat, en dat het leven één en al ellende is. Treur echter niet! Met deze drie tips voel je je zo weer de oude.

Gooi je eigen collega's onder de bus!

Ben je per ongeluk dat projectplan vergeten te maken? Heb je enkele dagen zitten luieren, en haal je nu je deadline niet meer? Zet publiekelijk je eigen collega's te kakken! Inderdaad, door je eigen collega's in het zak te zetten zit je onmiddellijk vol vertrouwen. Wie is hier de alfa-male? Jij!

Vind je niet onmiddellijk een slachtoffer? Gebaar dan gewoon van den dommen en zeg dat je helemaal niet betrokken was in de planningsvergadering. Steek de schuld op De Lijn!

Schuif alles op de lange baan

Denk je eraan om binnenkort met pensioen te gaan? Ha! Helemaal niet, het jaar voor je pensioen beslis je in extremis om er nog eens zes jaar bij te doen, en zo de volledige successieplanning van je eigen partij door het raam te gooien! Langetermijnsvisie? Nonsens, binnen zes jaar is het toch gedaan met de CD&V!

Je kijkt door het raam naar de treurige, grijze tuin en beseft dat je de rozen binnenkort moet snoeien, en dat je eigenlijk een nieuw tuinhuis moet zetten. Moet? Je moet helemaal niks, rozen snoeien is voor wijven en dat tuinhuis is voor de volgende legislatuur. Ga maar lekker in de zetel liggen, of beter nog: ga pintelieren op een dinsdagnamiddag!

Iedere dag is receptiedag

Als je tegen 15:00u nog geen drie glazen cava binnen hebt, heb je niet geleefd. Zorg ervoor dat je permanent aanwezig bent om de momenten die er écht toe doen. Dus vergeet die verjaardag van je moeder, of die zoveelste vergadering over het stadion van de Club: Veronique is vijftig jaar getrouwd en je weet wat dat betekent: lamzuipen!

Er is een reden waarom Brugge zo fietsvriendelijk is: de helft van de bevolking is zijn rijbewijs kwijt. Toon dus het goeie voorbeeld en rij regelrecht de struiken in na een namiddagje doorhangen bij de petanqueclub. Vermijd echter wel de binnenstad, die is exclusief voorbehouden voor toeristen!

Ziezo, nu kan je er weer tegen!