Unesco verbiedt elektrische fietsen: "te modern"

Gisteren is gebleken tijdens de gemeenteraad dat het fietspad langs de Guido Gezellelaan en de Hendrik Consciencelaan te smal is voor de vele dagelijkse fietsers, en dat het fietspad niet mag worden verbreed nadat de stad het navroeg bij Unesco. Echter, met die vraag heeft men slapende honden wakker gemaakt: Unesco eist nu ook dat Brugge elektrische fietsen verbiedt.

Te modern

"Elektrische fietsen zijn te modern, en passen niet bij het historische straatbeeld", aldus Mario Rischioso van Unesco, "enkel vervoersmiddelen van ten laatste de 15de eeuw zijn toegelaten zoals te voet, met de paardenkoets of met een oversized Dacia SUV die de helft van de straat blokkeert als je parkeert."

De stad krijgt nu twee weken de tijd om de elektrische fietsers uit de binnenstad te weren, "zoniet komen we jullie leuk stadje kapot maken", dreigt Unesco.

Moeials

Burgemeester Dirk De fauw zit met de handen in het haar: "ik ben het niet gewoon om zo snel keuzes te maken, en ik heb ook geen fiets. Wat moet ik toch doen?" Hij slaakt een lange schrille kreet en zucht. Het is dan ook al meer dan dertig jaar geleden dat er iemand in Brugge nog de moed had om iets tegen Unesco te zeggen.

"Gast, Unesco is toch god niet", reageert letterlijk iedereen in Brugge, "zonder die bende moeials van Unesco gaat het hier echt niet lelijker worden. Doe gewoon wat het beste is voor de stad en de bevolking."

Daar reageert de burgemeester onmiddellijk woest op: "Neen! Spreek niet meer! (kijkt angstig om zich rond) We zullen gehoorzamen. We moeten gehoorzamen. We kunnen niet anders. Wulteput, haal je jachtgeweer, we gaan fietsenjagen." De burgemeester doet zijn leren jas aan, knalt een oudere dame van haar elektrische fiets en verdwijnt uit het zicht. Good night, and good luck Dirk De fauw.