Bruggeling Dimitri Bonneure lijkt als twee druppels water op Messi

Vele Bruggelingen denken dat Lionel Messi al jaren op de Moerkerkse Steenweg woont. Niets is echter minder waar: in het kleine appartementje op de tweede verdieping net naast de kerk woont Dimitri Bonneure (45), die als twee druppels water op Lionel Messi lijkt!

Geprofiteerd

"Ik word inderdaad al jaren aangesproken op mijn gelijkenis met Messi", vertelt Bonneure, "maar ja, ik heb mezelf niet gemaakt hé." Toch maakt hij er het beste van: "ik geef toe dat ik er soms wel al wat van heb geprofiteerd. Zo heb ik al enkele jaren een handeltje in Messi-memorabilia op eBay en verkoop ik gesigneerde portretjes van Messi in de Brugse souvenirwinkels."

De gesigneerde portretjes die de Messi-dubbelganger verkoopt

FC Lissewege

Bonneure heeft de echte Messi in het verleden al twee keer mogen ontmoeten: "de eerste keer was in de catacomben van het Camp Nou toen ik me voordeed als een terminale kankerpatiënt. Dat was echt machtig. De tweede keer was toen hij toevallig aan een tafeltje zat in café 't Stokershuis in de Langestraat. Hij was toen aan het kaarten met zijn vrouw. Messi vertelde me toen dat zijn tweede favoriete voetbalploeg FC Lissewege is, en dat hij regelmatig de trip naar Brugge maakte om hen te zien spelen."

Rijk is Bonneure door zijn gelijkenis nog niet geworden: "desondanks zijn sportieve prestaties verkopen de gesigneerde souvenirs langs geen kanten. Volgens mij is dat omdat hij bij de Walen is gaan voetballen."