Wordt maximumsnelheid van 30km/u in binnenstad nóg verlaagd?

De maximum toegelaten snelheid in de Brugse binnenstad wordt binnenkort mogelijk verlaagd van 30km/u naar 10km/u, dit vertelt onze goede anonieme bron en mol binnen het schepencollege, F.D.

Tamzakken

De maatregel zou niet alleen de veiligheid ten goede komen, volgens onze anonieme bron Franky D., "maar ook de doorstroming zou veel beter gaan. De Bruggeling heeft intussen wel bewezen dat ze tamzakken zijn en niet durven om de toeristenhordes voorbij te steken. Wel, laat ze dan maar achter de toeristen blijven."

Mochten de inwoners van Brugge iets meer lef hebben gehad dan zou dit niet nodig zijn geweest, "maar de druk vanuit de toeristenlobby dwingt de burgemeester hiertoe", aldus anonieme bron F.Demon. Zo heeft de burgemeester intussen al drie emails ontvangen van toeristen die klaagden over de aanwezigheid van auto's in de stad.

Stapvoets

In de winter zal de snelheid mogelijk worden verder verlaagd naar 5 km/u vanwege de koudere temperaturen. "Lokale politici zullen hier niet door worden door gehinderd omdat zij de geheime tunnel kunnen nemen die van de parkeergarage onder 't Zand naar het stadhuis op de Burg leidt", aldus onze bron FD. Fietsen zijn altijd alleen toegestaan tot 5 km/u, ook voor elektrische fietsen. Stapvoets dus.

Vanwege de lagere maximumsnelheid zullen toeristen eindelijk overal in het midden van de straat kunnen en mogen wandelen. Dit is niet alleen heel belangrijk omdat Brugge een aantrekkelijke voetgangersstad wil zijn, "maar vooral omdat we zoveel mogelijk toeristen in een straat kunnen proppen, dat is goed voor de commerce."