Volgend WK Mountainbike gaat door in Ezelstraat

Leuk nieuws voor de sportliefhebber: het WK Mountainbike van volgend jaar zal plaatsvinden in de Brugse Ezelstraat.

De stad heeft de UCI kunnen overtuigen met een extreem technisch parcours dat verschillende hoogtemeters telt op een korte afstand. De ondergrond is uniek in Europa en wordt door de UCI liederlijk omschreven als "een mix van kiezels, kinderkoppen, asfalt, gebroken glas, stront en gemorst bier".

Extra zware bussen

Schepen van openbare werken Mercedes Van Volcem reageert trots: "hiervoor hebben we dus de hele legislatuur de heraanleg van de Ezelstraat tegengehouden. Ik heb zelfs speciaal aan De Lijn gevraagd om met éxtra zware bussen door de straat te rijden." Ook schepen van sport Franky Demon treedt haar bij: "dit is een overwinning voor mij, ik had dit écht nodig."

Mogelijk wordt de heraanleg, die ten vroegste in 2025 werd verwacht, nog verder opgeschoven: "we zouden als stad ook nog graag meedingen voor de organisatie van het WK Gravelbike, en misschien na verloop van tijd, het WK Rotsklimmen." De Bruggeling wordt geadviseerd om ondertussen een andere noordelijke poortstraat te gebruiken om het centrum binnen te rijden: [ontbreekt].