Man denkt Stromae te hebben gezien in Brugge - is het hem echt?

Bruggeling Jean Verelst (57) heeft naar alle waarschijnlijkheid de Brusselse superster Stromae tegen het lijf gelopen op het Airbagfestival gisteravond. "Ik ben er 99% zeker van, hij heeft een zeer herkenbaar gezicht", aldus een opgewonden Verelst.

In levende lijve

Verelst stond ietwat geïrriteerd aan de tapwagen aan te schuiven op de Burg tijdens een optreden gisteravond toen hij opeens naast zich keek. "Daar stond hij, Stromae. In levende lijve. Ik kon mijn ogen niet geloven", getuigt Jean. "Ik probeerde hem aan te spreken in het Frans maar hij keek mij gewoon wat raar aan alvorens in de mensenmassa te verdwijnen. Misschien verstond hij mijn accent niet zo goed."

Stromae eerder dit jaar tijdens de voorstelling van zijn album "Multitude"

Het was ook erg donker volgens Jean, dus absoluut uitsluitsel zullen we nooit hebben. Toch is Stromae al eerder deze maand gespot in Brugge: toen bladerde hij giechelend door de Knack in krantenwinkel 't Gezelleke op Sint-Kruis. "Brugge is hem dus zeker niet vreemd", werpt Jean Verelst op.

Niet de enige

Ook andere Bruggelingen hebben Stromae eerder met een vrouw van dik in de zeventig door Brugge zien kuieren. "Hij genoot er zichtbaar van", aldus Mieke Vandooren die Stromae tegen het lijf in woonzorgcentrum Prinsenhof. "Het is een erg modieuze man, hij maakte zelfs van een ordinaire wandelstok een fashion-attribuut."

Persoonlijke vriend van de muzikant Rudy Dedecker (67) licht een tipje van de sluier op: "Stromae komt wel vaker in Brugge", zo vertelt hij, "maar hij schuwt de media-aandacht. Hij wil gewoon kunnen genieten van de woensdagmarkt, en achteraf een goeie pousse-café. Hij heeft hier al trouwens jaren een minnares, Viviane Compernolle (78) uit Moerkerke."

Stromae gaat wel vaker wandelen in het mooie Brugge