Absolute extase nu titel Club Brugge binnen handbereik is: "pff jong, weeral"

Na de felbevochten overwinning thuis tegen Union Sint-Gillis is de titel voor Club Brugge binnen handbereik. De derde titel op rij al, en daar is men in Brugge bijzonder gelukkig mee.

"Club kampioen? Ja vorig jaar hè. Dit jaar ook? Allez, goed dan zeker?" De reacties van de Bruggeling op straat spreken boekdelen, iedereen maakt zich op voor het titelfeest. Ook Lander Wintein uit Sint-Michiels is razend enthousiast: "maandag 23 mei? Ja ik zal er wel zijn zeker. Is dat verplicht?" hij zucht. "Hetzelfde als andere jaren zeker?"

"Is het weer de tijd van het jaar ja?", vraagt marktganger Roger, "bon ja, ik zal maar weer een dag verlof nemen zeker. Kunnen ze dat niet eens op een zaterdag doen?"

The lost boy DUcks
Het enthousiasme bij de Brugse fans is enorm

Giovanni uit Koolkerke is alvast beginnen feesten: "niet speciaal voor de Club hoor", reageert hij, "ik drink gewoon elke dag enorm veel. Anders hou ik het gewoon niet vol op Koolkerke."

Het stadsbestuur heeft wel lessen getrokken uit het verleden: "we zien eigenlijk geen scenario waarin de Club geen kampioen speelt de komende tien jaar dus we hebben de Markt al geboekt tot 2032", aldus schepen van cultuur Nico Blontrock (CD&V).