Na Coens en Beke neemt ook Mercedes Van Volcem ontslag na slechte peiling CD&V

Mercedes Van Volcem heeft haar ontslag gegeven als Brugs schepen voor openbaar domein, financiën en eigendommen. De Open VLD-topvrouw deed de aankondiging tijdens een onverwachte persconferentie in kinderboerderij 'De Zeven Torentjes'. Als reden haalde ze de barslechte peiling van CD&V en de treffende gelijkenis van met het geklungel van Coens en Beke met haar staat van dienst aan.

Dat de barslechte peiling van CD&V als reden opgegeven wordt voor het vrijwillig vertrek van Van Volcem mag enigszins verwonderen, daar zij schepen is voor Open Vld. 'Slechts een detail', klinkt het bij een enthousiaste Mercedes. "Iedereen weet dat beide partijen ideologisch erg verwant zijn. Ontslag nemen na zo'n peiling is het praktiseren van je politieke verantwoordelijkheid. Ik roep Dirk, Franky, Nico, Pieter en Minou op om ook hùn verantwoordelijkheid niet langer uit de weg te gaan."

"Ik kon de oppervlakkigheid van mijn politieke ambt niet langer met mijn intellectuele capaciteiten synchroniseren"

Als tweede reden voor haar ontslag geeft Van Volcem naar eigen zeggen "de treffende gelijkenis van met het geklungel van Coens en Beke met mijn staat van dienst aan" aan. Collega Jasper Pillen: "Ik ben blij dat Mercedes eindelijk zegt wat iedereen reeds lang denkt maar niet luidop durft uit te spreken. Een opluchting. Zelf denk ik er aan om ontslag te nemen als voorzitter van Jong-VLD", aldus de 54-jarige schepen.

Ook partijgenoot en goede vriend Jasper Pillen juicht de beslissing van Mercedes toe.

Van Volcem vult aan: "Wel, wees eerlijk: hele dagen stoefen met nieuwe 'plankiers', bloemenperkjes en dan nog eens op de foto moeten met obese, naar roltabak- en cara-pils geurende Brugse stadsarbeiders... Ik heb wel wat beters te doen. En jà, ik geef toe: ik ben daar niet voor gemaakt. En dat zié je..."

Wat de toekomst brengt voor Mercedes? "Wel, ik blijf voorlopig aan de slag als parlementslid. Daar valt het minder op dat ik er eigenlijk niet veel van bak. En ik moet van iéts leven hé sjoe! (lacht)".