Schepen Pablo Annys razend ambitieus in nieuw boek

"Brugge met Ballen", zo heet het boek van schepen Pablo Annys (Vooruit). Met het boekje trapt de schepen zo de verkiezingscampagne voor 2024 af, de schepen is dan ook razend ambitieus.

Geopolitiek

Als derde stad van Vlaanderen kan Brugge zich gerust wat ambitieuzer opstellen schrijft Annys in het eerste hoofdstuk "Ze Hebben Ons Bij De Kloten". Hij stelt een fusie met alle aangrenzende gemeentes - behalve Blankenberge - voor.

"Als de stad niet groeit, dan krimpt ze", schrijft de schepen, "en als we niet vrijwillig kunnen fusioneren dan moeten we ze maar dwingen. Een eigen Brugs leger is dan ook absoluut een must." Door de groeiende instabiliteit in Europa, vindt de schepen dan ook dat Brugge zo snel mogelijk lid moet worden van de NAVO.

De gewone Bruggeling

Geopolitiek is echter maar een deel van de puzzel, vindt Annys. In het tweede hoofdstuk van het boek, "Ik Ben Op Mijn Pik Getrapt", is de schepen verontwaardigd dat de gewone Bruggeling nog elke dag geconfronteerd wordt met mensen uit Sint-Jozef: "een muur, of toch tenminste een goede afsluiting en de afbraak van de Krakele- en Warandebrug zou de situatie fors verbeteren. En zoveel kost dat allemaal niet."

Klimaat

De socialist zet ook hard in op klimaatneutraliteit. In het hoofdstuk "Het Is Nog Niet Naar De Kloten" stelt Annys voor om een belasting in te voeren op ruften. "Het klopt dat de rufters van Sint-Kruis harder zullen worden getroffen dan de rest, maar iedereen moet zijn steentje bijdragen."

Tot slot belooft de schepen om hard te werken voor álle Bruggelingen - opnieuw behalve Sint-Jozef. In het hoofdstuk "Ik Draai Mijn Kloten Af Voor U" schrijft de schepen dat hij wel heel veel wil doen voor de burger, "behalve naar de Cercle kijken, dat gaat te ver."