Schepen Franky het Demon opnieuw buitengegooid uit binnenspeeltuin

De onfortuinlijke schepen is niet langer welkom in de speeltuin

Opnieuw is Brugs schepen en CD&V kopstuk Franky Demon buitengegooid uit een bekende binnenspeeltuin op Sint-Andries. Het management van de speeltuin wil niet reageren, maar wij hebben uit goede bron vernomen dat een vechtpartij met Bartje (8) aan de basis ligt.

Geen onbeschreven blad

Schepen Demon is geen ongeschreven blad: eerder dit jaar kwam hij al in stokken omdat hij enkele kinderen de toegang ontzegde tot zijn 'fort' in het Graaf Visartpark en werd hij ook al verbannen uit binnenspeeltuin De Wonderlamp na overmatig gebruik van obscene en vulgaire woorden in het bijzijn van kinderen. Sinds jaar en dag staat de schepen bekend als de 'Bad Boy' van de Brugse CD&V.

Burgemeester en oppasser Dirk De fauw nuanceert het recentste incident echter: "Franky had gewoon teveel cola gedronken en stond stakestijf van de suiker. Dan doet men wel eens iets doms. Akkoord, je kan kinderen geen 'miserabele motherfuckers' noemen, maar niemand is perfect."

In zak en as

Volgens de burgemeester zit Franky Demon tegenwoordig in zak en as: "Het was al geen figuur waar je bepaald vrolijk van wordt, maar nu hij niet langer welkom is bij de meeste binnenspeeltuinen zit hij de hele dag te huilen hier op het stadhuis, terwijl hij Marco Borsato door het geluidssysteem laat brullen."

Benieuwd dus wat er nu staat te gebeuren met de schepen. "Binnenspeeltuinen, dat is zijn leven", aldus boezemvriend Kilian Verhaeghe (7), "hopelijk ontspoort hij niet helemaal, zoals die keer dat hij te oud werd bevonden om nog mee te gaan op Chirokamp."