Jambon reageert vanop café op heisa: "domme Vlaming slikt echt alles"

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), heeft voor het eerst gereageerd op de recente heisa rond zijn persoon. Vanop een terras op de Brugse Eiermarkt sprak hij de Vlaming toe: "bende boertjes, wat ga je doen?"

Jambon - die ook bekend staat als Sterke Jan, Hertog Jan en 'Bak Duvel' - sprak deze ochtend de verzamelde pers toe in Brugge. "Kijk, het is wat het is. Ik heb inderdaad gelogen, maar dat was enkel uit een compleet gebrek aan respect voor de domme Vlaming. Die slikt echt álles", verklaart 'Bak Duvel' Jambon terwijl hij een Sint Bernardus Tripel in twee seconden binnenkapt.

"Het was niet de bedoeling dat dit zo breed uitgesmeerd werd in de pers", zo beschuldigt hij de aanwezige journalisten terwijl hij met zijn broek op zijn enkels de tafel opstapt en de ganse pers onderzeikt, "wij liegen, jullie liegen. Dat is de afspraak. Anders betalen we je simpelweg niet meer."

Doofpotoperatie?

Op de vraag of er een bewuste doofpotoperatie op poten is gezet, reageert 'Hertog Jan' Jambon ziedend: "hoe bedoel je alle Tripels zijn op? Kom we verleggen ons naar het café hiernaast. Je vraag? Die beantwoord ik niet, fuck you." Drie jongeren komen op het terras zitten en begroeten Jambon hartelijk: "yeet matje, vanavond bollen en lientjes leggen?" Jambon voert een kort gesprek met de groep jongeren, koopt wat coke en begint als een bezetene te snuiven. "Ik voelde me wat slapjes", klinkt het.

Jambon stapt niet op

Desondanks alles, wil 'Hertog Jan' Jambon aanblijven als Vlaams minister-president. "Waarom zou ik opstappen, ik ben zelfs niet verkozen", lacht hij de kritiek weg terwijl hij gehurkt het bord van een koppeltje naast hem onderschijt, "vergeet niet dat ik nog jobs heb", besluit hij, "minister-president is meer een hobby, ik weiger de gewone burger serieus te nemen."