Er zijn nog zekerheden: ook volgende verkiezingen gebruikt CD&V mottige slogan

Het ziet er steeds meer naar uit dat we naar nieuwe verkiezingen gaan. Verschillende pogingen om een regering te vormen zijn intussen mislukt, en nu Egbert Lachaert (Open Vld) aan zet is, hebben vele partijen intussen de hoop volledig opgegeven. CD&V bereidt zich intussen voor op een nieuwe verkiezingscampagne.

Woelige tijden in de nationale politiek: verschillende partijen liggen dwars en de eens almachtige Bart De Wever heeft astma en is sinds kort impotent (anonieme bron). Bij verschillende partijen worden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe verkiezingscampagne, ook bij CD&V.

"Concreet denken we aan een mottige, flauwe slogan die zodanig uitgewoond is dat mensen er zich in herkennen", verklaart het hoofd van de studiedienst en tevens Bruggeling Korneel Devliegher, "enkele werktitels zijn 'veilig thuis', of 'warm Vlaanderen', iets dat de mensen herkennen. Oorspronkelijk wilden we 'gelukkig ouder worden' gebruiken, maar dat heeft Wouter (Beke, nvdr) vreemd genoeg gevetood."

Er wordt echter fikse concurrentie verwacht: ook sp.a, Open Vld en N-VA denken aan een goedkope, stompzinnige slogan. Bij de socialisten zijn de plannen nog niet ver gevorderd maar wordt er algemeen verwacht dat 'het wel weer iets over de sociale zekerheid' zal zijn. Oppositiepartijen Vlaams Belang en PVDA gaan de verkiezingen tegemoet zonder slogan: "brullen en schelden, zoals elk jaar", verklaart Worm Van Grieken (Vlaams Belang).