CD&V Nationaal biedt Brugge hulp: "moeten we helpen met dingen naar de kloten te helpen?"

Het gaat goed in Brugge maar het kan altijd slechter, zo vindt ook burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Na een informeel gesprek met zijn partijvoorzitter Joachim Coens, biedt CD&V nu officieel hulp aan om Brugge nog meer 'naar de kloten te helpen'.

"Onze nationale partij doet tegenwoordig erg haar best om het land naar de kloten te helpen", getuigt De fauw, "wij mogen niet achterblijven, er is genoeg werk te doen. Zoals meer achterkamertjespolitiek en slechte soap-opera in de pers." Op aanraden van voorzitter Coens heeft de Brugse burgemeester zijn coalitie intussen omgedoopt naar de 'Sombrero'-coalitie. "Een politieke coalitie heeft een infantiele naam nodig, zo werkt dat in België", verklaart Coens. "Gaan jullie in Brugge trouwens genoeg uit gaan eten met de N-VA? Ook dat is belangrijk."

Voorts wil partijvoorzitter Coens dat het Brugse schepencollege haar geloofwaardigheid zo snel mogelijk verliest: "het is niet de bedoeling dat we het land effectief gaan besturen, daar hebben we onze bedrijfsleiders voor." En ook nog: "ik zeg altijd: als de mensen niet met je lachen, dan doe je iets verkeerd."

CD&V-voorzitter Coens

Als laatste vindt Coens dat Dirk De fauw te authentiek overkomt. "Gebruik meer cliché's en beloof wat meer aan de mensen. Dan kan je later makkelijker je belofte breken. Trouwens, nu het land op de rand van de afgrond staat, waarom niet alles platleggen over abortus? Dat kan perfect in Brugge."