Film "In Bruges 2: Santa Cruz" aangekondigd met Mathias Schoenaerts

Vijftien jaar na het uitbrengen van de kaskraker "In Bruges", komt er eindelijk een vervolg op de film die zoveel mensen Brugge leerden kennen. "In Bruges 2: Santa Cruz" wordt binnenkort opgenomen in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis, bekend voor zijn sombere buurten en straatraces.

De film wordt deze keer niet geregisseerd door de bekende regisseur Martin McDonagh maar door Bruggeling Hongaar Dewael, eerder vooral bekend voor zijn ontslag bij Studio 100 en zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival. "Het is een droom die uitkomt", aldus Dewael, die wel nog de filmrechten moet verkrijgen.

Sint-Kruis

Dewael wil met de film terug inzetten op een tragikomische film vol zwarte humor, "en daar leent Sint-Kruis zich heel goed voor. Sint-Kruis staat namelijk bekend voor zijn ongure types en gevaarlijke buurten." Volgens Dewael kan alleen Charleroi met Sint-Kruis wedijveren: "maar mochten we daar filmen dan zou het niet langer In Bruges zijn hé, zakkenwasser."

Matthias Schoenaars

De hoofdrollen in de film worden deze keer niet vertolkt door Brendan Gleeson of Colin Farrel, maar door Belgische acteurs: "ik heb al gevraagd aan Matthias Schoenaars of hij het ziet zitten om de hoofdrol te spelen, en hij zei alvast geen nee", aldus Dewael, "hij zei ook geen ja, enfin - hij heeft nog niet geantwoord. Toch denk ik dat Schoenmaats de perfecte casting is voor deze film. Als Antwerpenaar weet hij als geen ander om geweld te ondergaan." Als plan-B denkt Dewael aan "die dikke van in Thuis", maar hij hoopt toch hard dat "Mathijs Schoenkaars" binnenkort antwoordt.

Thom Yorke
Mathias Schoenaerts na een nachtje stappen in Brugge