Brugse liedjesschrijver ONTSLAGEN bij Studio 100

De bekende Brugse componist en liedjesschrijver Hongaar Dewael (36) werkt niet langer voor het mediabedrijf Studio 100, zo laat hij ons zelf weten in een wel zeer expliciete email. Dewael is onder andere bekend van zomerhitjes "Je Bek Ruikt Naar Pik", "Ruften In De Lift" en "Samson En De Dekhengst." Dewael is ontslagen wegens ontoelaatbaar gedrag op de werkvloer.

Eenmalig voorval

"Ik voel me verraden", zo steekt Dewael zijn aankondiging af, "vier jaar heb ik alles gegeven voor Studio 100, en dit is wat ik terug krijg. En dat door één enkele misstap." Die misstap is namelijk de collectieve aanranding en stalking van 53 vrouwelijke én mannelijke collega's - zowel mentaal als fysiek - in de tijdsspanne van slechts twee uur. Ook de hond en verschillende andere dieren en delen van het decor moest er aan geloven.

Nieuwe zomerhit Samson & Marie “Je Bek Ruikt Naar Pik” geen succes
De nieuwe zomersingle van Samson & Marie, het gouden koppel van Studio 100, is geen succes geworden. De tekstschrijver, Bruggeling Hongaar Dewael (35) is ontgoocheld.

Ontoelaatbaar voor Studio 100, maar Dewael verdedigt zich: "dit was echt eenmalig, ik zat aan de grond na het mislukken van mijn laatste lied voor Samson en Marie ("Een Gat Is Een Gat", nvdr). Misschien heb ik er teveel van mijn persoonlijke meningen in verwerkt, maar de melodie zat echt goed." Dewael ontkent elke vergelijking met Bart De Pauw: "die man deed het meerdere keren, ik slechts één keer. Het zal niet opnieuw gebeuren."

Een stukje uit het laatste lied van Dewael, "Een Gat Is Een Gat"

(Samson) Een gat is een gat
En nadien kies ik het hazenpad
Wie weet morgen nog waar hij in zat

(Marie) Stoute samson wat ben jij toch een echte man
Frederik is een janet die pik likken kan (hey hey, olé)
Achterlijke klootzak vent
Waar is mijn geld (hey hey, olé)

Soloalbum

Toch geeft Dewael niet zomaar op. "Ik werk volop aan mijn nieuwe soloalbum waarin ik volop de Vlaamse oerspiritualiteit exploreer. Verschillende thema's zoals monetaire schuld en verkeersboetes komen aan bod."

Het album van Hongaar Dewael zal "Blankenberge (waarom ben ik hier?)" heten en is vanaf november verkrijgbaar. De eerste hit "Frederik, Hier Is Mijn IBAN" speelt sinds deze week op de radio.