Nieuwe zomerhit Samson & Marie "Je Bek Ruikt Naar Pik" geen succes

De nieuwe zomersingle van Samson & Marie, het gouden koppel van Studio 100, is geen succes geworden. De tekstschrijver, Bruggeling Hongaar Dewael (35) is ontgoocheld.

"De competitie was dit jaar bijzonder sterk", getuigt Dewael, "'Nooit Alleen' van Niels Destadsbader was duidelijk populairder dit jaar." Of het thema van het lied mogelijk aan de oorzaak kan liggen, denkt Dewael niet. "Het is een typisch vrolijk zomernummertje, iets dat de mensen appreciëren wanneer ze over de dijk van Blankenberge flaneren."

Het nummer is misschien wat stouter dan andere jaren, maar dat hoeft geen probleem te zijn, vindt Dewael. "Samson spreekt alle leeftijden aan, mijn nummer is dan ook een complex meesterwerk en heeft verschillende lagen."

Het refrein van het nummer

Ik sla je kapot met mijn hockeystick
Zie hoe ik je gat aflik
Klootzak Frederik
Je Bek Ruikt Naar Pik (olé, olé)
Je Bek Ruikt Naar Pik (olé, olé)

Studio 100 hoopt nu om met een uitgebreide tournee van plaatselijke bibliotheken en parochiecenters toch nog enige interesse te creëeren voor Samson & Marie. "Het probleem is niet het nummer, maar Marie zelf. Die robot-trut kan niet zingen of dansen", aldus Studio 100 directeur Christof Chocotof, "en ze staat veel te dik."

Wie Frederik precies is, het onderwerp van het lied, wil Dewael niet prijsgeven. "Alles dat ik kan zeggen, is dat ik nog geld van hem moet hebben."