Merkwaardige Coronamaatregel: boete voor mensen uit Assebroek

Nu de maatregelen om het Coronavirus in te dijken opnieuw geleidelijk aan verstrengd worden, neemt ook de stad haar voorzorgen. Met een hele reeks maatregelen hoopt men om zo het virus tegen te houden.

Naast de onduidelijke mondmaskerplicht in arbitraire plaatsen, wordt de Bruggeling nu ook verplicht om ten allen tijde een broek te dragen ("schande", klinkt het bij de stadsdiensten in het Huis Van De Bruggeling), en inwoners van Assebroek mogen zich aan een fikse boete verwachten.

"We hebben de mensen genoeg gewaarschuwd, de speeltijd is over. Iedereen die nog in Assebroek woont, zal streng gestraft worden", klinkt het bij de korpschef van de lokale politie.  Mensen die onlangs verhuisd zijn naar Assebroek, krijgen dan weer persoonlijk bezoek van de korpschef, omdat "enkel fysiek geweld helpt bij deze gevallen".

Tweelingbroer van schepen Demon beslist

Het idee om Assebroek te beboeten komt van Frankreich Demon (N-VA), die zijn tweelingbroer tijdelijk vervangt in het schepencollege. "Mein bruder Franky is bij mein thuis op bezuch geweest und heeft per ongeluk beide benen gebroken", zo legt Frankreich zijn snelle opkomst in de lokale politiek uit. "Ich denke an Franky, aber ich will auch iets doen fur der Bruggeling. Te lang haben die Assebruchenaren ungestraft rundgelopen."

Ook de jarenlange bittere strijd over wie nu de eigenaar is van de gedeelde postcode 8310 wordt door Frankreich beëindigd: "Assebruch krijgt vanaf heden postcode 0", legt hij uit, "ein weerspiegeling von was er daar zu doen is: kein kloten." De uitzondering op deze regel is Ver-Assebroek. De huidige inwoners van Ver-Assebroek worden vriendelijk verzocht nog verder te gaan wonen.

De nieuwe plaatsnaamborden voor Assebroek

Naast de broekplicht en de boetes, plant de stad nog enkele nieuwe maatregelen. Zo is remmen op de fiets vanaf morgen verboden in het Breydelstraatje, en krijg je vanaf dan tien punten in plaats van vijf, wanneer je een toerist omver rijdt. "Een welgekomen versoepeling in het stedelijk puntenklassement", reageert de leider in het klassement, schepen Pablo Annys (sp.a).