Het is oorlog bij CD&V: burgemeester De fauw neemt zakgeld Franky Demon af

Is huidig burgemeester Dirk De fauw in staat om de Bruggeling te behoeden van de afgrond met een list die nu al straffer is dan Schindler's list? Daar lijkt het wel op: De fauw heeft namelijk aangekondigd dat hij tóch de volle zes jaar wil doen en zo zou hij de Bruggeling behoeden van Franky "worst case scenario" Demon.

Volgens interne bronnen (de vrouw van Demon) heeft de burgemeester recent het wekelijkse zakgeld van de schepen afgenomen. "Vroeger kreeg hij twintig euro iedere vrijdag", aldus de anonieme bron (de vrouw van Demon), "nu moet hij dus zelf zien rond te komen. Hoe zal hij nu zijn spekken betalen? Het zijn zware tijden." Met deze démarche zou het dus zomaar kunnen dat de gedoodverfde opvolger van De fauw, Franky Demon, niet zomaar burgemeester kan worden, omdat hij zijn campagne niet zal kunnen financieren.

Werkbezoek

Door deze oorlogszuchtige beslissing van de burgemeester ziet Demon zich ook genoodzaakt om zijn mysterieus werkbezoek aan Bangkok te annuleren. "Hij is er het hart van in", aldus een volledig andere anonieme bron (opnieuw zijn vrouw), "hij heeft volledige dozen extra-small condooms bij elkaar gespaard. Om daar uit te delen tegen HIV zeker? Het is zo'n goeie jongen."

In heel Brugge wacht men met een bang hartje af wat schepen Demon zal doen tegen dit verraad van zijn boezemvriend en "suikernonkel" Dirk De fauw. Volgens verschillende inside-bronnen (de vrouw van Demon en haar vriendinnen) zit Demon momenteel in zak en as, maar het zal allicht niet lang duren voor hij op de proppen komt met een nieuw goed idee, zoals rechten voor planten, met de fiets leren rijden, enfin je ziet zelf maar.