Schepen Franky Demon neemt twee maand verlof om met de fiets te leren rijden

Deze ochtend werd met bekendgemaakt dat de schepen van van ruimtelijke ordening, leefmilieu en sport Franky Demon (CD&V) per direct verlof opneemt omdat hij met de fiets wil leren rijden. De schepen wordt niet vervangen.

"Ik ben blij voor Franky dat hij eindelijk de stap durft zetten", aldus zijn politieke mentor en verzorger Dirk De fauw, "hem vervangen doen we niet, we gaan toch geen mens aannemen om wat eng te glimlachen op foto's in het Brugs Handelsblad?"

Gemotiveerd

Franky Demon zelf is erg gemotiveerd: "het is lang geleden dat ik nog eens kriebels in de buik heb gevoeld! De laatste keer was toen ik nog een jongen was, toen ik Pokemon kreeg voor Sinterklaas. Het voelt als eeuwen geleden maar dat was December vorig jaar!" De schepen kijkt ook verder dan alleen met de fiets rijden: "misschien dat ik volgend jaar een brommer koop."

Waarom Demon nooit met de fiets heeft leren rijden is niet helemaal duidelijk. Volgens vrienden in zijn gesloten leefgroep is Franky als kleine jongen ooit keihard met een trontinette gevallen, en sindsdien heeft hij een grote angst voor rijwielen ontwikkeld. "Dat was in April vorig jaar", aldus zijn beste vriend Bart (7), "dat is ook de reden voor zijn gezicht, je weet wel wat ik bedoel."

Op het kabinet van de schepen wordt het nieuws met opluchting onthaald. "Nu kunnen we eindelijk eens goed doorwerken", klinkt het daar.