Opnieuw geen rellen! "Brugge moet af van oubollige imago"

Antivaxer Davy Deschepper vindt dat Brussel meer troeven heeft betreft horeca

Terwijl er in elke grote Europese stad rellen uitbreken, blijft het in Brugge akelig rustig. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vindt dat het hoog tijd is dat er wordt ingegrepen: "als men zelfs al tijdens een match van KV Kortrijk gaat rellen, dan kan je alleen maar concluderen dat Brugge de boot heeft gemist."

De afgelopen maanden zijn er toch al meerdere antivax protesten georganiseerd in de provinciehoofdstad, maar die mondden vrijwel nooit uit in gewelddadige rellen. "Een gemiste kans", vindt de burgemeester, "het zegt veel over hoe tam en lui de antivaxers wel zijn."

Chargeren

Daarom dat de burgemeester nu gaat samenzitten met het politiekorps om te kijken of de politie niet wat meer kan 'uitlokken'. "Het is niet ongewoon dat de politie in apenlanden gewoon zonder reden chargeert op een vreedzame menigte. Kijk maar naar Nederland. Waarom zouden wij dit niet proberen?", aldus de burgemeester.

Gezellige taferelen in Brussel, maar vooralsnog niet in Brugge

Om dat plan uit te voeren is er extra mankracht nodig en zal de permanente bewaking aan de grens met buurgemeente Blankenberge moeten worden teruggeschroefd. "Een groot risico", zo noemt de korpschef het, "de 'Antimarginalistische Schutzwall' houdt al sinds 1961 de meeste marginalen uit Blankenberge buiten. Maar als we ze omver kunnen rijden met onze paarden maakt dat al heel veel goed."

Dure horeca

Bekende anonieme antivaxer Davy Deschepper (34) uit de Ronsaardbekestraat 35 op Sint-Jozef geeft ook nog een andere reden mee waarom relschoppers Brugge steevast links laten liggen: "Wij bieden ons 'namiddagje rellen' aan als een totaalpakket. In Brussel doen we 's namiddags een mooie wandeling, vervolgens rellen we wat en 's avonds gaan we eens goed gaan eten met de bende, voor een schappelijke prijs. In Brugge vind je gewoon geen goede prijs-kwaliteitsverhouding meer."

Moet de horeca meer inspelen op de noden van de vernielzuchtige groep wappies? "Misschien wel", mijmert De fauw.

Hopelijk wordt het Brugse straatmeubilair dus binnenkort eens goed aan diggelen geslagen. "Denk aan de uitstraling dat dat onze stad zou geven!"