Reitjes even drooggelegd omdat Nico Blontrock zijn sleutels kwijt is

Een apart zicht deze ochtend aan de Rozenhoedkaai: de Brugse Reitjes werden voor enkele uren volledig geleegd. De reden? Schepen Nico Blontrock (CD&V) had zijn sleutels per ongeluk in het water laten vallen.

Rode knop

Het gebeurt niet vaak dat de Reitjes worden geleegd. De laatste keer dateert intussen al van 2012, toen voormalig burgemeester Renaat Landuyt per ongeluk op een ongelabelde rode knop in het stadhuis drukte en er keiharde techno begon te klinken uit de kelder van het stadhuis. "Een ideetje van Moenaert", veronderstelde Renaat. Toen vond men onder andere de wapens van de Bende Van Nijvel terug op de bodem van de Spiegelrei.

Nieuwe fiets

"Nu hebben we gewoon snel het stuk vanaf de Dijver tot de Langerei drooggelegd, zodat Nico zijn sleutels kon zoeken", aldus de Hoge Functionaris voor het water van de stad Reynhard Vermeersch, "na enkele uurtjes zoeken had hij ze terug, én had hij een nieuwe fiets!"

Blontrock is opgetogen: "schepen zijn heeft zo zijn voordelen, zo mag ik altijd voorsteken in het klein Carrefourtje, en mag ik dus de hele stad droogleggen." Door de drooglegging zit de volledige binnenstad nu wel voor de komende twee weken zonder stromend water.