Harde kern Olsa Brakel zet Brugge op stelten

Naar aanleiding van het bekerduel tegen Club Brugge vanavond, is de harde kern van Olsa Brakel naar Brugge afgezakt. De politie is ondertussen al massaal aanwezig om te vermijden dat de situatie met het drietal Olsa Brakel-supporters uit de hand loopt.

Vanavond is het weer tijd voor een bekerduel als vanouds. Club Brugge krijgt vanavond Olsa Brakel over de vloer. De geel-zwarte club uit het zuiden van Oost-Vlaanderen moet het opnemen tegen het dominante elftal van coach Philippe Clement. Naar aanleiding hiervan zijn ook de ultra's van Olsa Brakel afgezakt naar Brugge, de Brakelboys.

Three guys in a ruined house
De Brakelboys zijn massaal naar Brugge afgezakt

De Brakelboys staan bekend omwille van hun gewelddadige reputatie. Vorige week nog liep de situatie uit de hand tijdens het duel tegen Dikkelvenne. Kenny Vanlangendonck zou namelijk bij het buitenwandelen uit de Aldi gezegd hebben tegen een bejaarde vrouw dat er een twee euro stuk in zijn winkelkarretje zat, terwijl het in de realiteit slechts om een één euro stuk zou gaan. Een grote vechtpartij brak vervolgens uit.

De politie van Brugge wil het risico op dergelijke toestanden vandaag niet nemen. Korpschef Rudy Delameilleure heeft reeds gezegd dat de politie te paard, de oproerpolitie, alsook de 'Bearcat' van de Antwerpse politie ter plaatse zal zijn. Voorlopig is de situatie nog onder controle. Er zouden slechts drie Olsa Brakel-supporters aanwezig zijn, nochtans een record opkomst voor Brakel.