Wereld houdt haar hart vast: wat met de Belgische kappers?

Over de hele wereld wordt uitgekeken naar het overleg deze vrijdag, waar al dan niet beslist wordt om de kappers te heropenen."Dit maak je maar één keer mee in je leven", vindt ook Gigi Biffi, inwoner van Ethiopië.

"Normaal gezien zijn we hier volop bezig met honger lijden deze tijd van het jaar, maar daar hebben we nu even geen tijd voor", getuigt Biffi, "met al wat er gaande is met de kappers in België - ik heb gewoon geen tijd om iets anders te doen." Iets verder wordt een dorp met de grond gelijkgemaakt door milities, maar Biffi heeft er geen aandacht voor: "morgen ga ik in een uraniummijn werken tot ik doodval, hopelijk kan ik dan enkele euro's naar kapsalon Thierry in Sint-Eloois-Winkel sturen. Ze hebben het toch zo zwaar."

In Ethiopië focust men even niet op uithongeren, maar leeft men volop mee met de Belgische kappers

De kappers en andere schoonheidsberoepen zijn al enkele weken verplicht gesloten om de verspreiding van Covid-19 te beperken. Dit wordt algemeen aanzien en erkend als ramp van de hoogste orde. "De pandemie was inderdaad erg, maar dat het tot zulke mensonterende situaties ging leiden met de kappers, wie had dat kunnen voorspellen?", vindt wetenschapper Bartje Mestdagh (11), "ik vind dit erger dan de tweede wereldoorlog. Niet Covid hé, de kappers."

Speciale bijeenkomst VN Veiligheidsraad

Vanavond komt de VN Veiligheidsraad uitzonderlijk bijeen in New York om het kappersthema te bespreken. "We verwachten een ultimatum aan België om zo snel mogelijk deze blaam op de menselijkheid ongedaan te maken", kadert journalist Bakdhir Benoussalou, "dat ze daarvoor de oorlog in Yemen links laten liggen zegt veel over de urgentie van deze materie. Dat ze in Yemen hun stront opvreten, in België mogen de kappers niet werken."

Tegen 22u deze avond wordt het ultimatum verwacht: oftewel de kappers heropenen, oftewel gaat heel de wereld eens goed lachen met ons.

Complottheorie

Intussen duiken er ook verschillende complottheorieën op, waarvan de bekendste ongetwijfeld Xanon is. Xanon gelooft dat de Belgische overheid wordt gerund door een elite die heel goed weet waarmee ze bezig is en bovendien erg competent is. Die overheid wil de kappers ten gronde richten omdat ze het sociale weefsel van de maatschappij kapot wil maken om mensen terug op café te krijgen. "Volledig van de pot gerukt natuurlijk", reageert moraalfilosoof Servaas Devisch, "voor de pandemie zat ik elke dag op café, en ik ga nooit naar de kapper. Een competente regering bestaat enkel in het buitenland."

Moraalfilosoof Servaas Devisch is depressief omdat hij niet op café mag