Sint-Jozef uitverkoren wijk voor nieuwe moskee

Toen Nader El Sayed, voormalig doelman bij Club Brugge, einde contract was bij zijn club en een verhuis zich opdrong, wou hij de buurt waarin hij tot dan gewoond had nog eens goed liggen hebben.

Hij schonk dan ook zijn huis aan de moslimgemeenschap, die er prompt een moskee van maakte die tot 600 bezoekers per dag trok. ‘Je had mijn buren hun muil moeten zien!’, aldus El Sayed, die tot op vandaag – en wij citeren buurtbewoner Adolf Deslakken ‘Maar beter goed over zijn schouder kijkt als hij hier zijn dwaze, achterlijke, proefbuiskop nog eens durft te laten zien op Sint-Andries’.

Volgens burgemeester Dirk De fauw – zelf woonachtig te Sint-Andries – hoort een moskee niet thuis in zo’n nette buurt. ‘Niet dat ik iets tegen de moslims heb, maar eigenlijk wel een beetje als ik heel eerlijk moet zijn. Die mannen eten niks anders dan schapenvlees. Als ze dan nog eens met 600 zijn, riekt dat geweldig. Doe eens normaal. Zo’n dinge, allez help eens, moskee, hoort niet thuis in Sint-Andries. Punt.

Waar dan wel?

Burgemeester De fauw: ‘Gelijk dat je dat zelf niet weet? Hahaha, komaan: Sint-Jozef natuurlijk. Allez, slechter kan het daar toch niet meer gaan hé. Sedert al die sociale gevallen daar zonder werk zitten, kunnen ze zich daar een beetje mee bezig houden. De goede oude tijd van ‘de bende van Sint-Jozef’ kan niet rap genoeg terugkomen! Zeg, je schrijft dat toch niet op hé? Wachte, ik heb hier het persbericht:
Elke Bruggeling weet dat de Sint-Jozefsgemeenschap een warme gemeenschap is, vol mensen met een groot hart. Het is geruststellend te weten dat zij hun moslimbroeders met bijhorende moskee met open armen en een warm hart zullen ontvangen. Wie weet bekeert Sint-Jozef zich op den duur wel tot het moslisme. Of zoiets. Allez, je verstaat wel.

De burgemeester drinkt nog een goeie teug van zijn heupflacon en waggelt weg door de sneeuw.

De stad hoopt stiekem dat de komst van de moskee wat extra klasse naar de woonwijk Sint-Jozef brengt. De wijk staat nu vooral bekend voor tweedehands contraceptie en cholera.
De stad hoopt stiekem dat de komst van de moskee wat extra klasse naar de woonwijk Sint-Jozef brengt. De wijk staat nu vooral bekend voor tweedehands contraceptie en cholera.

Warme ontvangst in Sint-Jozef

Enkele warme reacties van de progressieve bewoners van Sint-Jozef doen ons inderdaad hoopvol naar de komende periode uitkijken. Journalistiek dan.

P Vermoortel: ‘Niet op mijnen wijk gvd
C. Clevers: ‘dat ze maar blijven waar ze zijn
Ph. Deruwe: ‘Mo da go gen woor zien wė go mo va woor da je komt en bluft do mo
S. Galle: ‘Daze mo bluven wo da.ze zitten de kieszakken
R. Vercauteren: ‘Wat.,!! Een moskee...!!! WTF !!!
T. Van Mullem: ‘tis nie te doen , corona is nog niet voorbij en ze zitten al samen om te maken dat die vreemde nieks tekort hebben
B. Galle: ‘Ze moen mo in brussel an elkoor under had hon rieken
Sint-Jozefnaar P Vermoortel ging zelfs zover om een mooie welkomstkaart te maken om aan de nieuwe inwoners van Sint-Jozef af te geven.