Brugge lanceert ambitieus wijkproject op Sint-Jozef met #DroomPOSITIEF

SINT-JOZEF - In deze donkere coronatijden gebeurt het nogal eens dat een idioot idee dat onder normale omstandigheden al bij inceptie afgeschoten zou worden, nu als ‘een hoopvol initiatief’ door de mazen van het intellectuele net glipt.

Pablo Annys (sp.a), schepen voor socialistische zaken, legt uit: "De Brugse inwoners hebben nood aan hoop in deze donkere tijden. En ik dringend aan wat meer persaandacht, vandaar dit idee", zo vertelt de schepen , "doordat ik een politieker ben kan ik mij veroorloven mijn dagen te vullen met dit soort gelul."

Onder de hashtag ‘DroomPOSITIEF’ vraagt de stad de bewoners van de Brugse wijken om te participeren in het visionaire geheel van de empathische en sociologische urbanisatie. Sint-Andries en Kristus Koning worden geëxcuseerd. "Die mensen kunnen we met zo’n gezever niet lastig vallen. Ook ik doe niet mee hoor, het geldt enkel voor de gewone bewoners", aldus nog de schepen.

Schepen Pablo Annys tijdens de persconferentie

Proefproject in Sint-Jozef

We kozen voor de Brugse wijk Sint-Jozef als proefproject, omdat hier het echte volkse hart nog klopt. Sint-Jozef is als het ware de sociale barometer van de Brugse bevolking", stelt Annys, "in een eerste bevraging vroegen wij hen – allez, dan toch aan degenen die kunnen lezen want het loopt via de facebookpagina – “STEL DAT JIJ EEN JAAR BURGMEESTER KON ZIJN, WAT ZOU JIJ DAN DOEN É VINTJE? #DroomPOSITIEF” De antwoorden logen er niet om, wij kunnen nu al spreken van een geslaagd project dat dankzij mijn input en drive de Brugse samenleving tot nieuwe hoogten zal stuwen."

Sint-Jozef doet ons dromen

Een greep uit de visionaire antwoorden, die ons doen dromen van het Brugge van de toekomst, mede mogelijk gemaakt door de visie van haar bewoners te Sint-Jozef:

S. Galle: ‘Moskee nie laten door haan

Ph. Deruwe: ‘Eerlijk zien met de Bruggelingen en geen moskeeën wė hebben het Brugge van vroeger nodig want het vertrouwen is ver van ons het geld besteden aan dingen die de mensen nodig hebben … dat ze gaan bidden waar ze nu gaan bidden wat zal het volgende zijn dat ze gaan willen gvd het mag stoppen ze pakken al genoeg in zeker

C. Timmermans: ‘ja dat vind ik ook al de luxe ze moeten maar naar hun land gaan als het niet aan staan

Al.Van Cappel: ‘en gin vrimde me toeloaten

C. Timmermans: ‘das heel juist eigen volk eerst

Van Hoof: ‘De moskee laten waar ze is

Inwoners D. Biccler en F. Cleenwerck tijdens een lockdownparty vorige week

D. Biccler: ‘Waarom mah mijn afval nie in me voortuin staan is toch wel mien voortuin zeker benden muttens vint kgon ik wel betollen bende apen van m’n kloten’.

F. Cleenwerck:Betollen Biccler? Je zit ol joaren an den dop vintje. Ik betollen ol wat tajje gie kriegt luuszak.’

D. Biccler: ‘Cleenwerck, je moeder is een oere vint. Vintjes lik gie eetek ’s uchtens tusschen m’n stuuten achterlikken

F. Cleenwerck: ‘Je moeder is zalve een oere. ‘k Peizen zalfst damme eigenlijk olf-broers zien

D. Biccler: ‘Hahaha, ‘k aan ’t kun’n peizen. Sint-Jozeeeeef!’.

O. Ouimis : ‘Ik zou er eindelijk werk van maken om Brugge om te vormen tot een volwaardige "Smart City". De automatische sturing van de verkeersstromen, het integreren van AR-toepassingen voor de historische gebouwen en verdere digitalisering van de dienstverlening (bv ophaling van huisvuil) zijn maar enkele mogelijkheden. Heel wat kansen die een kost hebben, maar nadien zeker geld besparen en de Bruggelingen heel wat voordelen opleveren.’ (Wil je deze tekst schrappen uit de perstekst? Ik versta er geen kloten van. Merci, Pablo.)