Gouverneur slaat je persoonlijk in elkaar als je buiten komt tijdens feestdagen

Gouverneur Carl Decaluwé spreekt opnieuw straffe taal. Naast de gebruikelijke 'nultolerantie', 'lik-op-stuk-beleid' en 'direct beboeten' gaat de gouverneur deze keer nog wat verder. "Kom je de komende weken toch buiten, dan krijg je te maken met Peppie en Kokkie", aldus de gouverneur terwijl hij zijn biceps kust.

De coronacijfers gaan al even niet meer naar beneden, en in onze provincie is het reproductiegetal het hoogst van allemaal. "Tijdens de zomer heb ik persoonlijk geprobeerd om het virus dood te kloppen", vertelt Decaluwé, "maar dat is niet gelukt. Nu klop ik dus op iedereen die zichzelf op straat vertoont. Geen discussie: de klop er op. Tandjes tellen."

Verantwoordelijke voor crisismanagement

Waarom "Sterke Carl", die zich anders nooit publiekelijk vertoont, nu precies verantwoordelijk is voor de handhaving van de lockdownregels is een lang verhaal. "Normaal vul ik mijn tijd met hanengevechten en wiet smoren in het Provinciaal Hof, maar dat mag niet tijdens corona. Daarom hebben ze een andere rol voor mij gezocht, omdat niemand de Vlaamse Overheid met crisismanagement vertrouwt."

Terwijl Decaluwé ons te woord staat stapt hij plots op een tiener af, slaat hem tegen de grond en neemt zijn portefeuille af. "Ik geniet er wel van, zo in de stad aanwezig zijn. Ik ben zelf afkomstig uit Kortrijk dus voor mij is het nieuw om eens niet neergestoken te worden op straat. Zou dat trouwens geen goeie maatregel zijn? Kom je buiten, mes in je ribben? Lemmet in je vet?"

De West-Vlaamse gouverneur roept tot slot alle West-Vlamingen nogmaals op om de regels ook tijdens de feestdagen goed op te volgen. "Tenzij je eens goed op je mulle wil krijgen, dan mag je altijd aan de Burg passeren."