Gezondheidsraad geeft nieuw advies: "drink zeker genoeg bier"

Nu de komende winter er alsmaar donkerder uitziet, heeft de lokale Gezondheidsraad van de Brugse deelgemeente Assebroek haar advies geactualiseerd.

"Drink zeker genoeg bier", legt expert Andy Diss uit, "het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, zeker nu het wat warmer wordt." Volgens de gezondheidsraad geldt het advies voor alle leeftijden, inclusief leerkrachten én leerlingen in het onderwijs. "Leerkrachten die voor de klas staan moeten goed beseffen dat ze een risico lopen, probeer dat te vermijden met een goeie tripel", raadt de gezondheidsraad aan, "en als je toch bezig bent: al de vorige edities van de Ronde Van Vlaanderen staan op Youtube, dus doe niet gevaarlijk. Zet de koers op en focus je op het binnenwerken van een tripel per helling. Misschien leren je pubers er nog wat van."

Aan de onfortuinlijke kappers wordt gevraagd om te stoppen met alcoholvrij bier te drinken "omdat we toch geen mietjes zijn", zo luidt het officiële advies.

Hydratiebarometer afgevoerd

Volgens het nieuw advies kan je eigenlijk nooit te weinig drinken. "We hebben hard gewerkt aan een "hydratiebarometer", maar een barometer registreert enkel maar de luchtdruk en niet het watergehalte of zo, dus dat was wel heel achterlijk van ons. Zulke dingen gebeuren hier wel vaker in Assebroek", excuseert Diss zich. Nochtans is het idee van de barometer recent overgenomen door de federale overheid.

In de verspreide nota staat ook nog ander advies. Wij haalden er de belangrijkste punten uit:

  • Haal je Jupiler in de Albert Heijn, tenzij Colruyt een promo heeft lopen - dan is de Colruyt goedkoper. Carrefour heeft zelden promo's, maar hou de folder in het oog. Ga niet shoppen in de Delhaize.
  • Hou de moed erin, het kan altijd erger. Hang een foto van Kortrijk of Nederland boven je bed om jezelf daaraan te herinneren.
  • Doe geen domme dingen, wandelen in Sint-Kruis is en blijft risicogedrag.
  • Als je geen gist meer hebt om thuis brood te bakken , probeer het anders eens met bier.
De volledige nota van de gezondheidsraad