Gewoon wandelen beu? Probeer anders eens cocaïne

Nog op zoek naar een coronaproof activiteit tijdens de vakantie? Ontsnap eens uit de stad en ga cocaïne snuiven in de randwijken van Sint-Jozef, Koolkerke of Sint-Kruis.

Met deze ‘escape snuifwandelingen’ hebben Sint-Kruisenaar François Lacrotte en zijn Blankenbergse kompaan Kris Frisco een gloednieuw concept gelanceerd: heel de dag door op straat cocaïne snuiven tot je helemaal stakenstijf staat en dan gaan vechten in 't stad. "We blazen een oude traditie nieuw leven in", klinkt het.

Nu de zomervakantie loopt en het goede weer stilaan het land insluipt, lanceren de twee ondernemers met veel toekijk hun wandelingen. “We bedachten vijf diverse thema’s - allemaal rond het onderwerp 'Club Kampioen' - en verspreidden die over maar liefst drie deelgemeenten van Brugge”, vertelt Lacrotte.

Het concept slaat enorm aan in het Brugse

Volledig Coronaproof

Een escape snuifwandeling is een combinatie van een wandeling en ongezond veel cocaïne snuiven”, legt farmaciestudent Kris Frisco uit. “Bij dit gloednieuwe concept krijg je, na betaling online, een kaart met een route die jij en je team zullen wandelen, en een zak coke van ongeveer vijf gram. Onderweg kom je allerlei vreemde figuren uit de buurt tegen, meestal in vitrines van winkels. Die zal je moeten zoeken, oplossen en tegelijkertijd moet je jezelf naar de kloten snuiven. Het spel is dus ook volledig coronaproof.” Volgens Frisco is het spel bovendien toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. "Eigenlijk een perfecte familieactiviteit, met opa en oma, en de kinderen", klinkt het bij Kris.

Vier spelers

Wie aan de slag wil met zo’n escape wandeling, kan dat na de betaling van 750 euro via de website www.kerkenleven.be. Daarna krijg je het verhaal, de route en de zak coke. “We mikken op vier spelers per groep omdat het plezant en uitdagend moet blijven voor iedereen. We kunnen dit natuurlijk niet controleren, maar als je het spel met meer volk speelt, is de coke veel sneller op.