Schepen Nico Blontrock na veertiende prik eindelijk volledig gevaccineerd

Goed nieuws vanuit de lokale afdeling van de CD&V Brugge: schepen en monument Nico Blontrock mag terug de ledenvergadering van de partij bijwonen. De schepen is namelijk eindelijk volledig gevaccineerd.

Zoals velen van ons kreeg Blontrock een eerste en tweede prik in het Boudewijnpark. Echter, door het volume en de uitgestrektheid van de schepen bleken twee prikken niet voldoende te zijn voor een optimale bescherming tegen het virus. Ook na enkele daaropvolgende prikken bleek de schepen nog niet volledig beschermd. "We zijn al snel overgeschakeld naar een 'peerdepikeur'", getuigt veearts André le Crasse, "maar ook daar waren verschillende dosissen van nodig." Uiteindelijk waren er in totaal veertien dosissen nodig om de schepen volledig te beschermen.

Whiskey en honing

"De eerste dosissen waren Pfizer", getuigt Nico Blontrock zelf, "daarna zijn ze al snel overgeschakeld naar een mix van Jameson whiskey, AstraZeneca en white spirit. Toen ook dat niet effectief genoeg bleek, heeft men er wat honing en het bloed van driehonderd kleine konijntjes bijgedaan. Dat heeft zijn effect niet gemist!"

Toch had de schepen er al bij al maar weinig last van. "Een klein pijntje bij de elfde prik, meer heb ik niet gevoeld", zo beschrijft Blontrock het tragische overlijden van medewerker van het vaccinatiecentrum Willy Versype, nadat schepen Blontrock per ongeluk op hem is gaan zitten tijdens het wachten.