Man die nooit buiten komt klaagt gebrek aan culturele evenementen aan

Korneel Depaepe (45) uit de Brieversweg op Sint-Kruis heeft een boze brief gepost op Facebook. In de post klaagt de boekhouder het gebrek aan culturele activiteiten in Brugge aan.

Niks georganiseerd

"Brugge is toch echt dood", zo steekt de veertiger van wal, "er valt hier werkelijk niks te beleven." Volgens Depaepe is het nijpend tekort aan culturele activiteiten een groot probleem voor de stad. "Ja, er is misschien het Concertgebouw en de schouwburg, maar zie je daar ooit Vlaanderen's grootste, zoals Will Tura op het podium verschijnen?", zo vraagt Depaepe zich af, "al anderhalf jaar heeft de stad helemaal NIKS georganiseerd!"

Zelf komt Depaepe amper nog buiten, en daar is een goede reden voor volgens de man: "ik woon op Sint-Kruis, er is hier niks om buiten voor te komen." Toch voelt hij zich nog steeds enorm betrokken met wat er in de stad gebeurt.

Petitie

Daarom start de man nu een petitie om de Brugse culturele wereld volledig op te doeken van vanaf nul terug op te bouwen. Volgens Depaepe is het gebrek aan 'echte' cultuur in de stad vooral te wijten aan overgesubsidieerde vzw's die enkel "buitenlandse mariachi bands" (jazz, nvdr) en "luidruchtige wijven" programmeren. Dit kan en moet anders, zegt Depaepe.