Roger Devinck (76) is eerste Bruggeling op platform 'Onlyfans'

De kranige Roger Devinck (76) uit het West-Gistelhof is sinds maandag de eerste Bruggeling op het beroemde en intussen beruchte platform Onlyfans.

Onlyfans is een platform waar je als fan je idool persoonlijk en monetair kan steunen, al wordt het tegenwoordig vooral gebruikt door tienermeisjes om naaktfoto's te verkopen. Maar dat schrikt Roger niet van."Ik ben al van leeftijd, maar niks dat mij tegenhoudt om mijn fans te trakteren op een dagelijkse portie pikante en artistieke kiekjes van mijn zak", aldus Roger, die vooral bij zijn vrouwelijke leeftijdsgenoten in de straat erg populair is.

Onlyfans werd tot voor kort vooral gebruikt door tieners en pornosterren

Toch is niet iedereen even overtuigd. Oude schoolkameraad Firmin Tilquen (75) schudt zijn hoofd in zucht. "Mijn Magda spendeert daar heel wat geld aan, het is wraakroepend. Wil ik dan even rustig door de foto's van mijn kleinkinderen bladeren op de gsm, dan krijg ik constant Roger zijn leuter te zien. Walgelijk."

De kritiek kan Roger echter niet deren. "Iedere dag zie ik mijn oude kameraden vroeg opstaan en allerhande zwaar werk opnemen voor weinig geld, enkel en alleen om een tiental euro bovenop hun pensioentje te verkrijgen", getuigt Roger, "al wat ik doe is mijn kont in de lucht steken en wat foto's op het internet plaatsen. De rest van de dag zit ik in de Kalvarieberg op kosten van Firmin's vrouw. Wie is er dan de slimste?"