Inwoner Sint-Jozef en je wil het WK wielrennen zien? Dan moet je betalen

Wil je volgende week het WK tijdrijden zien passeren in Sint-Jozef? Dan zal je een flink bedrag mogen ophoesten. De stad komt namelijk met extra restricties om het hele gebeuren in goede banen te leiden.

Je kan er deze dagen niet omheen: van zondag 19 tot woensdag 22 september 2021 worden de tijdritten van het wereldkampioenschap wielrennen gereden tussen Knokke en Brugge.

Op 't Zand, de aankomstplaats en epicentrum van het hele gebeuren, wordt al een onderscheid gemaakt tussen 'VIPs' en gewone toeschouwers. "Dit is om de bewoners van Sint-Pieters, Koolkerke en de andere noordelijke deelgemeenten te scheiden van de gegoede burgerlijke bevolking van bijvoorbeeld Sint-Michiels", legt schepen van sport Franky Demon (CD&V) uit, "de armere deelgemeenten zullen een mondmasker moeten dragen, om de betere Bruggeling te beschermen tegen een mogelijke besmetting maar ook om het visueel aangenaam te houden voor iedereen."

This is from a metal scrap yard in Richmond, Indiana.

There are clearly several VCRs or DVD players sitting in the mud in the foreground that should be handled as e-waste and not just scrap metal. 

Electronics should be recycled through certificate e-waste processors, not metal scrap yards.
Gelukkig liggen de parken op Sint-Jozef er tegenwoordig een pak beter bij

Toegangsprijs

Het parcours gaat echter ook over de Brugse deelgemeente Dudzele en de wijk Sint-Jozef. "Dat kan inderdaad problematisch worden", geeft Demon toe, "daarom zullen we de weg daar hermetisch afsluiten en een toegangsprijs van €6,50 vragen. Dat stemt overeen met het gemiddeld maandloon op Sint-Jozef en moet verzekeren dat er geen crapuul langs de kant van de weg komt te staan." Wie kan bewijzen dat ze een vaste job hebben mogen het evenement gratis bijwonen, "maar vind zo iemand maar eens hier", proest de schepen uit.

Het bedrag kan ook op voorhand worden overgeschreven op het persoonlijk rekeningnummer van Franky Demon met mededeling "T.A.V. KSA Rooigem betrf. achterstallige schuld voor scoutskampen Franky".