Gerucht: gaan Brugse Cyclos fuseren met Sint-Michielse Trappers?

Het gonst van de geruchten in het Brugse wielerlandschap. Volgens verschillende bronnen is de CEO van de Brugse Cyclos Michel Stevens van plan om zijn wielerploeg te verkopen of te laten fusioneren met de aartsrivaal, de Sint-Michielse Trappers.

Drieste actie

"Volgens ingewijden heeft Michel Stevens het volledige jaarbudget voor zijn team opgezopen", aldus sportswatcher Alain Coppens, "op zich is dat geen probleem, dat is zelfs een traditie. Het probleem ligt erin dat hij dat niet in het stamcafé 't Leenhof heeft gedaan, maar in café de Reisduif." Door deze drieste actie van CEO Stevens, is de ploeg nu al zijn sponsors kwijt.

Daarom heeft Stevens vorige week de voorzitter van de Sint-Michielse Trappers Bravo Claes - de meer geapprecieerde broer van het voormalig VRT-nieuwsanker - aangesproken. Claes zit namelijk in een gelijkaardig parket: "Claes heeft onlangs een lening aangegaan in naam van zijn club om vloerverwarming aan te leggen. Die lening heeft hij vervolgens opgedronken", duidt expert Coppens, "daarom zit zijn ploeg nu diep in de schulden. De enige uitweg is volgens de voorzitters dus een fusie."

Keuzes

Dit zou dus betekenen dat er mogelijk niet genoeg ruimte zou zijn voor de vele kopmannen in beide ploegen: Alain "De Wrat" Pinxten, Roger "Bruine Streep" De Reyger en Lander "Zijn Ma Zit In De Bak" Michielsens willen volgend jaar allemaal de zuipbeker winnen, en daar is simpelweg niet genoeg budget voor. "Er zullen keuzes moeten worden gemaakt", denkt Coppens.

Volgens velen overweegt De Wrat al langer om van ploeg te veranderen, De Wrat drinkt namelijk enkel Maes, en in het stamcafé van de Trappers schenkt men enkel Jupiler. Voor De Wrat is dat dus eigenlijk een gigantische handicap in de strijd voor de zuipbeker. Ook het grote Brugse wielertalent Henri Carette zou overwegen om te vertrekken, "als hij niet meer mag roken terwijl hij kop trekt".

Wordt ongetwijfeld vervolgd.