3 redenen waarom je geen tentje van de Decathlon moet meenemen op restaurant!

De mainstream-media bericht altijd maar over dood en verderf, en over Holland. Wij stellen de vragen die de MSM niet dúrft te stellen. Zoals, waarom zou je geen tentje van Decathlon meenemen op restaurant?

Het klinkt verleidelijk: een tentje van Decathlon heb je al in huis voor €35, een fractie van de restaurantprijs tegenwoordig. Ter vergelijking: een vijfgangenmenu met wijnarrangement zonder tentje kost je gemiddeld €300 voor twee personen. Met tentje is dat slechts €335 - dat is toch geen kost die je zal merken in de portemonnee?

Het tegendeel is waar: wij probeerden het uit en kwamen snel tot de conclusie dat een tentje toch geen goed idee is.

Het neemt erg veel plaats in

Een tentje neemt al snel heel wat plaats in, en dat kan storend zijn voor de andere restaurantgasten. Akkoord, tussen de gangen in kan je het tentje induiken en dan moet je niet op de andere gasten hun domme kop kijken, maar toch. Als alternatief stellen we een partytent voor: op deze manier blijft de ruimte open, en stoor je niemand. Een groot voordeel is dat je in je tentje mag roken.

De ritsopening komt vaak vast te zitten

Toch wel een minpunt voor de standaard Quechua-tent: de ritsopening is van povere kwaliteit. Toen wij in restaurant Sans Cravate tussen twee gangen naar het toilet moesten spurten, kregen we de tent niet open met alle gevolgen van dien. Gelukkig was de ober vriendelijk genoeg om ons zijn onderbroek te lenen voor de rest van de avond.

Mogelijk heeft het restaurant een "no-tent policy"

Het gebeurt zelden maar toch hebben sommige restaurants een verbod op eigen tent meebrengen. Dit hebben wij persoonlijk ondervonden in restaurant Le Mystique. Je vraagt best vooraf of je je eigen tent mag meenemen, en als dit niet het geval is kun je nog steeds een tentje huren ter plaatse.

Zo, nu weet je dit ook weer! Had je de hele dag HLN-artikels gelezen dan had je wellicht weer iets over Vincent Kompany of die lelijke zoon van Persoone die hele dagen eclairs fret gelezen. In zo'n wereld willen wij niet leven.