"Waarom rijden die fietsers in het midden van de straat?", vraagt toerist zich af

Jane Simpleton uit Kansas, Verenigde Staten had naar eigen zeggen geen leuke tijd afgelopen weekend in Brugge. "Waarom rijden er toch zoveel fietsen en bussen overal, en in het midden van de weg dan nog!", klaagde ze in een recensie op Google Maps.

Levensgevaarlijk

Simpleton moest naar eigen zeggen constant uitkijken waar ze liep: "ik kan toch niet tegelijkertijd op mijn telefoon bezig zijn en uitkijken of er geen voertuigen of fietsers afkomen?" Als voorbeeld haalde ze haar mislukte selfie aan die ze maakte in het midden van de Steenstraat, toen ze moest uitwijken omdat er een fietser kwam aangereden. "Levensgevaarlijk", aldus de toeriste.

Voertuigen verbannen

Daarom roept de Amerikaanse het stadsbestuur van Brugge op om alle voertuigen te verbannen uit de historische binnenstad. "In Walibi rijden er toch ook geen fietsers rond, wat is me dat nu", aldus de toeriste, "als de Bruggeling per sé in de binnenstad moet zijn, dat ze dan op voorhand een Segwaytoer boeken."

Naar aanleiding van de recensie van de toeriste, gaat de stad nu onderzoeken of men de Bruggeling niet kan verplichten op voorhand een bootje of koets te boeken: "het moet gedaan zijn met denken dat de straten bedoeld zijn voor doorgaand verkeer. Als men niet in het midden van de straat wil posteren voor een selfie, dan blijft men beter weg uit de stad", aldus burgemeester Dirk De fauw.