Steenstraat binnenkort ook voor voetgangers eenrichting

Je merkt het wel: ieder weekend is het over de koppen lopen in de Brugse binnenstad. Horden toeristen komen elke ochtend de bus uitgerold en overspoelen de stad en haar kleine knusse straatjes, met verschillende opstroppingen tot gevolg. Daar wil de stad nu iets aan veranderen.

De stad heeft de erg ambitieuze doelstelling om Disneyland Parijs te overtreffen qua bezoekersaantallen in 2024, en daarom moeten er dringend maatregelen worden genomen om de verwachtte massale toestroom van toeristen het hoofd te kunnen bieden.

Vlotter

"Concreet denken we eraan om verschillende eenrichtingsstraten ook eenrichting te maken voor voetgangers", stelt burgemeester Dirk De fauw, "als iedereen dezelfde richting volgt, gaat alles veel vlotter vooruit."

Zo wordt het dus verboden om de Steenstraat nog in te wandelen vanaf de Markt. "Men moet inderdaad eerst een omweg volgen naar 't Zand, om vanaf daar de winkelstraat in te wandelen. Wie dit niet doet riskeert een boete."

Ticketkassa

Bij extreme drukte zullen er ook wachtrijen kunnen worden gevormd aan het begin van de straat, "en misschien kunnen we er ook een ticketkassa installeren om inkom te vragen." Aan het einde van de Steenstraat kan men ook één grote kassa installeren, denkt de burgemeester: "zo hoeven de winkels dat niet te doen."

Tegenstanders werpen op dat zich verplaatsen in de binnenstad volledig onmogelijk wordt voor de inwoners, maar dat deert de burgemeester niet: "de lokale inwoners kopen geen wafels of souvenirs, dus die moeten hun bek houden."