BEVESTIGD: Vlaams Belang Brugge komt om met aardappel als lijsttrekker

We zouden het bijna vergeten, maar er zijn nog Vlaams Belang-kopstukken die niet voor de rechtbank moeten komen.

Meer authentiek

Vlaams Belang Brugge heeft namelijk haar lijsttrekker voor de lokale verkiezingen van 2024 aangekondigd, en het is niet de patat die je denkt. Stefaan Sintobin moet namelijk het onderspit delven voor een andere, meer authentieke aardappel.

"Toen tijdens laatste partijbestuur Sintobin opnieuw zat te zweten als een verkrachter, dachten velen dat we misschien beter zouden scoren met een andere lijsttrekker", aldus ondervoorzitter Kenji Debruyne. Debruyne kondigt verder aan dat de rest van de lijst voor het eerst niet zal worden gevuld met ex-gedetineerden.

Man in de straat

Het is ook de eerste keer dat de Brugse afdeling van VB opkomt met een waardige lijsttrekker, vindt politicoloog Janne Narten: "in het verleden werd te vaak de keuze gemaakt voor een 'de man in de straat', maar dan echt letterlijk. Men ging met een witte Citroën camionette in Dudzele gaan rondrijden en men kidnapte de eerste beste obese vijftiger. Die mocht dan zes jaar lang gore moppen tappen in de gemeenteraad."

Nu de partij dus voor een groente kiest in plaats van een plant, zijn de verwachtingen hoog. Vlaams Belang hoopt in Brugge op de absolute meerderheid, maar weet dat dat moeilijk zal worden: "veel Bruggelingen kennen ons niet goed", weet Debruyne, "dat is omdat we meestal binnen blijven, buiten is het veel te gevaarlijk jong. Brugge is een jungle geworden."