Ook in Brugge kritiek op Rousseau: "match Club gemist door zijn persconferentie"

Conner Rousseau staat al wekenlang in het oog van de storm: de gevallen bink en part-time voorzitter van Vooruit gaat ferm door het stof voor zijn racistische uitspraken over de Roma. Het feit dat hij het nalaat om de Hollanders eens goed aan te pakken, verergert alleen maar de feiten. Toch heeft Rousseau nog andere kopzorgen.

Mediageilheid

"Door zijn achterlijke persconferentie heb ik een stuk van de match van Club tegen Bodo Glimt moeten missen", aldus de ontstemde inwoner van Sint-Jozef Eddy Blomme, "mijn vrouw wou per sé haar idool Conner aan het werk zien." Volgens Eddy moet Conner gewoon stoppen met zijn dagelijkse komedie: "hij zegt dat hij voor de Club supportert, wel dat hij dan zijn bek houdt over Roma."

Conner Rousseau is volgens Blomme door zijn voortdurende mediageilheid deels verantwoordelijk voor de neergang van het Belgische voetbal. "Mensen lezen de sportkrant niet meer, en de sportkrant interviewt geen voetballers meer. Alles gaat tegenwoordig over de politiekers."

"De Roma, dat zijn een bende kleinzerige losers"

Hard aangepakt

Toch vindt Blomme dat Rousseau bijzonder hard wordt aangepakt door de pers en collega-politici: "wie heeft nog nooit aan een flik gevraagd om zijn matrak te gebruiken?"

Ook snapt hij niet dat José Mourinho zo zwaar tilt aan de uitspraken van Rousseau: "de Roma, dat zijn een bende kleinzerige losers. Nog een gelukt dat ze Lukaku hebben binnengehaald, want anders was het terug een jaartje achter de feiten aan hollen. Wat is er trouwens met Dybala gebeurd?"

Krijgt Rousseau dan toch nog de stem van de Bruggeling? "Mijn stem? Ik stem al twintig jaar op het Vlaams Blok."