De Brugse Stem lanceert eigen Stemtest

De belangrijkste en populairste nieuwswebsite uit Brugge heeft vandaag haar eigen stemtest gelanceerd. "De test focust zich, in tegenstelling tot andere testen, op wat de Bruggeling écht bezig houdt. Belangrijke thema's zoals het stadiondossier of het toenemende onveiligheidsgevoel worden niet uit de weg gegaan", aldus de bedenker en veroordeelde drugskoerier Kenny Dezeugstecker.

De Brugse Stemtest
Ontdek welke Brugse partij het dichtste bij jou aanleunt!

Verkiezingsoverwinning

Iets meer dan zes jaar geleden exact bracht De Brugse Stem al een stemtest uit, die door meer dan 2000 Bruggelingen werd ingevuld. "De overwinning van Dirk De fauw is grotendeels te danken aan De Brugse Stem, die daarvoor zelfs geen pint getrakteerd kreeg", duidt politicoloog Janne Narten.

Desondanks zet de meest geliefde en geroemde nieuwswebsite van het Vrije de traditie verder, en komt ze opnieuw met een stemwijzer voor de verloren kiezer. "Al meer dan 1000 Bruggelingen hebben intussen al de weg gevonden naar onze stemtest, we hopen dat we zeker 10% van de Bruggelingen zullen bereiken", aldus Dezeugstecker. De uiteindelijke bedoeling van de stemtest is ̶l̶a̶c̶h̶e̶n̶ ̶m̶e̶t̶ ̶d̶e̶ ̶o̶n̶n̶o̶z̶e̶l̶e̶ ̶h̶y̶p̶e̶ ̶r̶o̶n̶d̶ ̶s̶t̶e̶m̶t̶e̶s̶t̶e̶n̶ is om politieke stellingen vanuit een andere invalshoek te bekijken.

De Stemtest van 2018 was rechtstreeks verantwoordelijk voor de overwinning van Dirk De fauw

Volgens ingewijden liepen sommige politici zoals Nico Blontrock en Franky Demon al met hun staart tussen hun benen, angstig voor de gevolgen van de stemtest: "maar dat was zijn staart niet jong", reageert een anonieme medewerker, die Franky nog 'de Tripod' noemt.