Breiclub "Het Stokje" verhuist genoodzaakt uit binnenstad na klachten over geluidsoverlast

De bekende breiclub "Het Stokje" is al decennialang aanwezig in het Brugse straatbeeld. Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Enkele studenten hebben de club aangeklaagd wegens voortdurende geluidsoverlast.

Zedelgem

De breiclub komt elke zaterdag- en zondagmorgen samen in haar lokaal in de Sint-Jansstraat om samen de breipatronen van de week te doorlopen. "Daar wordt al eens een koffie bij gedronken, ja", geeft Mariette Nuytinck (72) grif toe, "of een dreupel. maar echt luid zijn we nooit. We praten gewoon wat gezellig bij."

Student aan de Vives-hogeschool Yoeri Deneve heeft het echter helemaal gehad met de 'te luide' senioren: "gast doe toch eens normaal, vanaf 11u in de vroege ochtend zitten die hier te tetteren. Mag ik ook nog mijn nachtrust hebben?" Yoeri zit namelijk in dezelfde straat op kot. "Als ik na een nachtje stappen thuis kom, ga ik toch ook niet voor hun deur gaan kaarten? Als ze lawaai willen maken moeten ze maar in Zedelgem gaan wonen."

Ook medestudent Nick Nayaert vindt dat de leden van de breiclub overdrijven: "die komen zich hier rond de middag onder mijn raam parkeren en doen zelfs de moeite niet om te fluisteren wanneer ze de straat af lopen. Sorry, maar we zijn hier niet toch in Aalter? Ik heb rust en stilte nodig om te kunnen studeren. Daarom ben ik tenslotte naar Brugge gekomen."

Martha Van Eeklo luistert vaak naar muziek tijdens het breien

Angerfist

Lid van de breiclub Martha Van Eeklo vindt dat de studenten overdrijven: "we hebben al jaar en dag een decibelmeter hangen, en we gaan nooit boven de 110 dB gemeten over een half uur. We leggen soms wat plaatjes op ja. Angerfist vooral, maar soms ook Johan Verminnen of Kanye. Trouwens, ik ben wel van Maldegem, niet van Eeklo, wil je dat er zeker bij vermelden?"

De klacht wordt momenteel onderzocht, toch overweegt de breiclub een verhuis: "het laatste dat we willen is mensen overlast bezorgen, daarvoor dient de Eiermarkt. Daarom verhuizen we binnenkort misschien buiten Brugge, want hier mag je niks meer tegenwoordig."

(L.D.V.)