Schepen Franky Demon eet voor de tweede keer op rij zijn bord niet leeg

Opschudding deze namiddag in de kantine van het Stadhuis: schepen Franky Demon (CD&V) heeft namelijk voor de tweede keer op rij zijn bord niet leeggegeten. Alle alarmen gingen af.

Volgens ooggetuigen heeft de populaire schepen zijn groentjes laten liggen: "hij keek wat vreemd naar zijn broccoli en is dan zonder woord van tafel gegaan om verder te spelen met zijn speelkameraadjes", aldus schepen Mieke Hoste van Vooruit. Zeker omdat men ook van andere schepenen verwacht dat ze hun bord leegeten, tilt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zwaar aan het voorval.

Haar

Franky Demon zelf ziet het anders: "het is een beetje een storm in een glas water. Ik heb inderdaad mijn broccoli niet opgegeten, maar dat komt omdat er haar van Minoes Esquenet op lag. En niet zomaar één haar, het leek meer op een grote haarbal. Eigenlijk was het meer haar dan broccoli. Waar blijft dat toch vandaan komen, er komt toch een moment dat er geen haar meer over is? Nu, soit - voor mij is er niks gebeurd. Morgen is het trouwens frieten!"

Toch denkt burgemeester De fauw na over mogelijke sancties voor de onfortuinlijke schepen: "misschien dat we een weekje geen dessert geven. Als we hem niet straffen, waar trekken we dan de lijn? Pieter Marechal begint ook al kuren te krijgen, en Pablo Annys wil enkel nog bouletten fretten."