Brugse politici beloven er "voor de volle 30%" tegenaan te gaan tijdens verkiezingsjaar

Het is een hectisch campagnejaar, maar toch hebben enkele schepenen de burger kunnen geruststellen. De schepenen beloven om er de laatste maanden voor de verkiezingen toch de volle 30% tegenaan te gaan.

Geen steek laten vallen

"Ik zal zeker geen steken laten vallen", vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) wanneer hij iets na 11 uur zijn bureau in het Stadhuis binnenstrompelt. Gisteren was namelijk opnieuw een zware avond campagne voeren in café De Gilde. "De burger mag echter gerust zijn, vandaag en elke dag tot de verkiezingen zal ik er staan als jullie burgemeester", gaat hij verder terwijl hij een paracetamol-bruistabletje laat vallen in zijn glas water. Even later horen we hem hoesten en rochelen in het klein toiletje naast zijn bureau. "Herpak je Dirk, je kan toch niet elke avond in de pinten zitten?", horen we hem zachtjes tegen zichzelf fluisteren.

Ook schepen van sociale zaken Pablo Annys (Vooruit) belooft dat zijn verkiezingswerk niet in de weg zal staan van zijn ambt: "ik geloof zelf niet in campagne voeren", vertelt Annys, "de mensen kennen mij toch van op café?" Annys is voor diezelfde reden ook volledig afwezig op sociale media. Naar eigen zeggen 'omdat hij niet goed weet hoe het werkt', maar ook omdat een medewerker 'te duur' zou zijn. "De mensen moet mij maar taggen op Facebook", aldus de schepen. De schepen besluit dat de burger op beide oren kan slapen: "ik zal me de volle 30% geven als OCMW-schepen."

Schepen Minou Esquenet krijgt hulp van haar kabinetsmedewerker

Tandje bij

Schepen Minou Esquenet (CD&V) tenslotte heeft plechtig beloofd om een tandje bij te steken tijdens de uitvoering van haar ambt als schepen. "Ik zal direct beginnen met enkele dossiers van onder het stof te halen", vertelt de ambitieuze schepen aan onze reporter terwijl ze minuten lang de juiste sleutel zoekt om haar bureau binnen te kunnen. Een kabinetsmedewerker loopt toevallig langs en maakt de schepen erop attent dat haar kabinet al drie jaar lang verhuisd is naar het Huis Van De Bruggeling. "Moh", reageert de schepen.