Wereldkampioen Manillen moet niet in quarantaine na rondreis naar Spanje

"Rode Duivels die uit vakantie komen, hebben uitzondering op quarantaine", zo rapporteerde Sporza recentelijk, maar niet enkel topvoetballers krijgen een uitzondering: geen enkele topsporter moet de quarantaineregels volgen. Dat is goed nieuws voor Bruggeling Dany Decock, de wereldkampioen Manillen en Europees kampioen Pietjesbakken.

Het is een heel complexe en uitdagende periode waarbij we kunnen rekenen op de steun van de Belgische overheid om onze topsporters hier weer in België te krijgen", communiceert het kabinet van minister van volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), "daarom genieten zij van een uitzondering, de quarantaineregels gelden enkel voor gewone burgers met een jaarlijks inkomen van onder de miljoen." Wij vroegen of dat geen schandalige klassenjustitie is? "Fijn dat je het opmerkt", reageert de minister, "dat is inderdaad de bedoeling." De minister glundert.

Topsporters vallen onder "essentiële reizen"

Topsporters vallen onder de "essentiële reizen", en dat geldt ook voor topsporter Danny Decock, die sinds jaar en dag wereldkampioen Manillen is. "Ik ben net terug van een rondreis in het noorden van Spanje", getuigt Decock, "ik ben dus bijzonder opgetogen dat ik niet zoals de rest van de Belgen mijzelf opnieuw moet opsluiten. Als topsporter moet ik iedere dag moet ik kunnen trainen op café. Ik zie het de gewone Belg niet snel doen."

Danny Decock en zijn maat, Bertrand Valcke, zijn zaterdagavond al op café gespot in Brugge voor een oefentoernooi in café De Gilde, om daarna met een volledig supporterslegioen de binnenstad onveilig te maken. "De tol van de roem", verdedigt Decock zijn gedrag. "Verdedigt? Heb je dat serieus zo opgeschreven? Ik verdedig mij voor niks, en je krijgt ook geen excuses. Potje Manillen voor een rondje pinten? We gaan rap zien wie hier de top dog is."

Decock gaf ons nog mee dat hij nooit getest is geweest, maar dat dat eigenlijk ook niet hoeft. "Ik heb enkel wat koorts en een hoestje. Trouwens, morgen ga ik naar een trouwfeest, hopelijk smaakt het eten daar wel, want daar in Spanje proefde ik helemaal niks."