Stadskas bijna leeg? Boete voor stad na onbeschaamde product placement

Stad Brugge krijgt kritiek op de nieuwe mondmaskerborden in de binnenstad nu blijkt dat voetbalploeg Club Brugge daarvoor betaalt. Het is niet de eerste keer dat de stad onder vuur ligt.

Na een waarschuwing door de ethische commissie die zich buigt over het dossier, gaat de stad de borden nu alsnog aanpassen. "Het was het proberen waard", reageert een ontgoochelde burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vanop de Markt, "we willen Brugse verenigingen steunen, en tegelijkertijd de stadskas spekken. De lockdown heeft er namelijk aardig op ingehakt." Maar de boete komt er hoe dan ook.

Burgemeester Dirk De fauw excuseert zich voor de product placement

"Die willen wij gerust betalen", aldus Club Brugge preses Verhaeghe, "de stad heeft kleur bekend, Dirk is van ons! Het is ook het minste dat we kunnen doen voor de gratis grond voor stadion. Heb je trouwens gekeken naar de voorstelling? Polyvalent "Stadspark/Parkeerterrein". Vincent in ik gierden het achteraf uit van het lachen."

Geen geïsoleerd geval

Volgens ingewijden op het kabinet van de burgemeester is dit lang geen geïsoleerd geval. "Sedert enkele maanden moeten we op alle recepties en officiële ontvangsten enkel Brugse Zot en Oxfam fairtrade koffie serveren, zonder uitzonderingen. Je had Koningin Mathilde haar kop moeten zien toen ze op bezoek kwam enkele maanden geleden", getuigt kabinetsmedewerker I. Wolleputte.

Ook het stadspersoneel in het Huis Van De Bruggeling voelt de gevolgen van de lege stadskas en moet sinds augustus gesponsorde hemden dragen. "De sponsor zelf (Dildofabriek Janssens, nvdr) doet er niet toe, maar al die extra merchandise hoefde écht niet. De hele dienst loopt hier rond met dildo-petjes."

Wat met de stadskas?

Staat de stadskas er dan werkelijk zo slecht voor? binnen enkele weken schiet er niks meer over, voorspelt voormalig politicus en econoom B. Lalloo: "sinds mijn vertrek als schepen van financiën is de stadskas helemaal leeg geplunderd door de Rood-Blauwe axis. Een miljoen voor wat bankjes, vijf miljoen om de parkeerboetes van Kamagurka te betalen, twee miljoen voor kwetsbare jongeren, ... Zie je het patroon?"

Wordt ongetwijfeld vervolgd.