Club reageert op Anderlechtse transferheisa met drol in krantenpapier

Nadat Club Brugge op de laatste dag van de transferperiode aanvaller Mbaye Diagne voor de neus van RSC Anderlecht wegkaapte, reageerde Anderlecht-manager Michaël Verschueren verbolgen: "dit zou ik nooit doen". Nu reageert Club opnieuw.

Dinsdagmorgen werd voor Pairi Daiza, het park waar Verschueren en voorzitter Marc Coucke samenwonen, een drol in brandend krantenpapier gevonden. Voorzitter Coucke probeerde de brand nog uit te stampen, maar werd helemaal vol gespetterd.

Volgens de voorzitter is dit het werk van Club Brugge. "Verhaeghe en Mannaert kunnen het niet laten. Maar deze keer zijn ze te ver gegaan! Ik zal die pottenstampers eens een lesje leren!", klinkt het strijdvaardig, terwijl hij met een matrak in de hand zijn Porsche instapt. Even later scheurt hij aan 250 km/uur richting Westkapelle op de tonen van DJ Tiësto.

We besluiten om Verschueren te volgen richting training, waar hij de eerste ploeg wat moed wil inspreken. "Komaan mannen! Doe jullie best!", roept speler-noch-trainer Vincent Kompany vanop de tribune. "Ik ben moe, coach!" roept een speler terug. "Ik wil een ijsje!", roept een andere speler.

"Komaan Jimi!", roept manager Verschueren richting Jimi Tje (6), het Spaanse toptalent. "Maar voorzitter, ik moet naar school!", werpt Jimi hem tegen. "Zie, wij investeren tenminste in onze jeugd. Jimi hebben we opgekocht op een rommelmarkt in Cadiz vorig jaar", aldus een trotse manager, "en Karol Mewakomjenuov (8) hier hebben we kunnen ontvoeren uit Oekraïne. Anderlecht blijft de absolute top voor Belgisch jeugdvoetbal."