Club gaat door! Tegen welk raar Oostblokland gaan ze dit jaar verliezen?

De verlossing kwam pas in de 77e minuut, maar met een pegel van Skov Olsen trapte Club Brugge zich naar de groepsfase van de Conferenceperen-liga. Vandaag is om 14:30 geloot voor de groep.

"We hopen dat we toch enkele mooie affiches kunnen voorschotelen", vertelde de enthousiaste CEO Vincent Mannaert vooraf, "ik heb hier al wat zitten netwerken in de hotelbar, en achteraf in de minibar van mijn kamer en daarna ging het netwerken verder in de nachtclub. Ik zou heel graag die Oekraïers of Serviërs van gisternacht terug zien in de groepsfase."

Gefoefeld

Enkele minuten nadat Mannaert naar zijn zitplaats is gewaggeld gaat de draw van start. Club Brugge loot achtereenvolgens FC Wodka Borokow uit Slovakije, Racing Zubrowska uit Polen en Olympique Picon-Vin uit Frankrijk, maar al snel wordt duidelijk dat er was gefoefeld met de loting. Even later wordt Vincent Mannaert zonder reden op straat gegooid.

De loting moet dus van vooraf herbeginnen: Club loot Frodo Glimt ofzoiets, Benfica en Bergamo, waar Ryanair op vliegt. "Meevaller", aldus nog de meegereisde supporter Marc Spriet.