Nieuwe strategie voor stadion Club: "gewoon hetzelfde als vorige keer indienen en van den dommen gebaren"

Antoine van Moerkerke is razend op Club Brugge

Een gewaagde gok vanwege Club Brugge, lijkt het wel. "De voetbalploeg dient nagenoeg exact hetzelfde dossier in, nadat het eerder is afgekeurd door Raad Van State", aldus de schuimbekkende buurtbewoner Antoine van Moerkerke.

"We hebben wél aanpassingen gemaakt", riposteert Club-CEO Vincent Mannaert, "zo zijn we overgestapt naar Maes Pils om de buurtbewoners te sussen en hebben we vanaf nu ook sterke dranken in ons assortiment." Dat laatste was een persoonlijke toevoeging van de CEO.

Verschillende aanpassingen

Verder zullen de floodlights een groen-gelige kleur krijgen om het voor de buurt wat gezelliger te maken. "Er wordt ook voorgesorteerd op de randparkings", vertelt Mannaert, "zo kunnen de meest marginale supporters allemaal samen met de bus direct terug naar Blankenberge gevoerd worden. De Lijn verzorgt dan weer de busdienst voor de reguliere supporters." Mannaert barst uit in lachen.

Andere aanpassingen die de voetbalploeg heeft gedaan is kreeft terug op het menu zetten in de loges, de camera's in de spelersdouches zijn opgewaardeerd zodat voorzitter Bart Verhaeghe de beelden in 4K kan zien en tenslotte wordt een deel van de Noord-tribune onthard door de harde kern.

Aan de hoogte van het stadion, om en bij de 40 meter, wordt niets veranderd, en ook het aantal zitplaatsen van 40,000 wordt niet geraakt.