Wie zeikte tegen combi van Quickie? Het antwoord zal je verbazen!

Het is al een heuse mediarel geweest: enkele gasten op een feestje van minister Vincent Van Quickenborne urineerden meerdere keren tegen een combi, maar de minister zelf ontkent alle betrokkenheid. Wij vroegen aan de gasten zélf wat er eigenlijk is gebeurd, en die gasten zijn niet van de minste!

Brugs Vlaams Belang kopstuk Stefaan Sintobin opende de rits al eerste, maar dat was eerder een reflex omdat nationaal voorzitter Tom Van Grieken even door de knieën ging. "Als de voorzitter vraagt, dan geef je", verklaart Sintobin, "maar al snel was duidelijk dat hij gewoon zijn velcro-schoenen terug moest dichtmaken. Ik stond echter al strak, dus ben ik uit armoede maar beginnen zeiken." Zo plaste de politicus per ongeluk de volledige combi onder.

Pisvlek

Al snel volgden enkele andere gasten zijn voorbeeld. De arme Sintobin wou echter helemaal niet tegen de combi plassen: "ik heb me zo snel mogelijk uit de voeten gemaakt", vervolgt Sintobin, "ik sloot me rap terug aan bij het feestgedruis en heb me niet meer in de buurt van die combi laten zien." Toch heeft een attente fotograaf de overgebleven pisvlek van Sintobin op beeld kunnen vastleggen, en dit kan als bewijs worden gebruikt tegen minister Van Quickenborne.

Politiek staartje

"Dit zou nog een staartje kunnen krijgen", denkt politicoloog Janne Narten, "Sintobin heeft zich zo niet alleen schuldig gemaakt aan wildplassen, maar heeft ook het partijreglement met de voeten getreden. Daarin staat dat er zeventien groepen in de samenleving zijn waarop je mág pissen, maar het politiekorps van Kortrijk staat daar niet bij."

Volgens Narten kan het wel zijn dat het Vlaams Belang van strategie is veranderd sinds het volop voor de stem van de landbouwers gaat: "'gedraag je als een boer, en je krijgt de stem van een boer' kan wel eens de slogan van de campagne worden."

De politie tenslotte is furieus en meldt een geval van "enorm zware waterschade", en "echt what the fuck heeft die vent zitten gutsen, dat is toch niet normaal?"