"Onzichtbare" schepen Minou Esquenet blijkt al twee jaar in Spanje te wonen

Velen zullen het wellicht al ondervonden hebben de afgelopen twee jaar: de Brugse schepenen zijn alomtegenwoordig. "Schepen Jasper Pillen kwam zelfs netwerken op de koffietafel van mijn vader zaliger", jammert Bruggeling Piet Hoofdt. Toch blinkt één schepen uit in afwezigheid: Minou Esquenet (CD&V).

Esquenet wordt door collega-schepen Mathijs Goderis (Vooruit) omschreven als "zo onzichtbaar als het empathisch vermogen van Stefaan Sintobin." Na heel wat onderzoekwerk en een lange vakantie in het zuiden van Spanje heeft De Brugse Stem kunnen ontdekken dat de schepen van onder andere klimaat al jarenlang in Benidorm woont.

Drukkende hitte

Verrassend is dat voor velen op haar kabinet niet: "ze reageert altijd bijzonder traag op emails en als ze al eens op kantoor is, loopt ze vaak verloren", klinkt het. Esquenet kwam dan ook niet vaker dan één keer per maand over de vloer.

"In het begin klaagde ze vaak over de 'drukkende hitte', zelfs in putje winter", vertelt stafmedewerker Herman Jonckheere, "we dachten lang dat dat een metafoor was voor de klimaatsopwarming, maar blijkt dat ze gewoon lag te zonnekloppen in Spanje."

Bedenkingen

Veel heeft Esquenet dan ook niet bijgedragen in de strijd tegen de klimaatsopwarming: "het laatste waar ze mee afkwam was een "Belgische Fiesta"-dag, waar de Brugse straten zouden worden gevuld met Spaanse muziek, tapas en flamencodansers. Toen begon mijn frank wel te vallen."

Politicoloog Janne Narten heeft zijn bedenkingen bij de whereabouts van de schepen: "dat je niet in Brugge wil wonen begrijp ik, Dirk De fauw woont ook op Sint-Andries. Maar als je in Spanje gaat wonen, kies dan tenminste voor een feestbestemming zoals Ibiza of Lloret de Mar. Benidorm is voor oude bomma's. Dit belooft in elk geval niet veel goeds voor de kiescampagne van CD&V."